Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy se švestkami

Švestkový koláč s tvarohem a kakaovým těstem je ideálním dezertem pro konec léta a začátek podzimu, kdy jsou švestky nejšťavnatější. Kombinace vláčného kakaového korpusu, sladkého tvarohu a pečených švestek potěší celou vaši rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: plech o velikosti 22 × 25 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a kakaem. Krok 3: Vejce šleháme půl minuty s cukrem, vodou a olejem. Poté přidáme mouku a vše dobře promícháme. Krok 4: Dále připravíme náplň. Žloutek oddělíme od bílků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Mléko, tvaroh, cukr, pudinkový prášek, žloutek a rum promícháme. Opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 6: Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozdělíme na polovinu. V zimě můžeme použít švestky z kompotu. Krok 7: Do připraveného plechu nalijeme polovinu těsta, rozprostřeme tvaroh, poklademe švestkami a zalijeme zbytkem těsta. Krok 8: Plech vložíme do trouby a pečeme při 170 °C zhruba 40 minut.

TIP: Jak pomocí špejle poznat upečený moučník?

Zveřejněno 20. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REjG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REjG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, olej, mouka hladká, kakao, kypřící prášek, vejce, mléko, tvaroh, cukr moučkový, pudink vanilkový, rum, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu