Makové řezy se švestkami a drobenkou

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 7 názorů

Suroviny

180 g vody
150 ml oleje
40-50 ml citronové šťávy
strouhaná kůra z citronu
80 g cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
510-520 g hladké mouky
75-100 g mletého máku
1 špetka soli
21 g čerstvého droždí
Dále:
půlené švestky
Drobenka:
80 g cukru krupice
80 g másla
150 g polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát. Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout.

  2. Na sádlem vymaštěný plech vykynuté těsto vyškrábneme, navlhčenou lžící rozetřeme po celém plechu, poklademe půlenými švestkami (řezem nahoru) a lehce je vtlačíme do těsta. Posypeme drobenkou, necháme přibližně 30 minut nakynout a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/25-35 minut).

  3. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Poznámka

Můžete si vlastně vybrat, zda upečete řezy v menším plechu, pekáčku - budou poměrně vysoké, nadýchané a náplně se na ně kvůli menší ploše vejde méně (takové řezy jsou na fotografii) - nebo je rozprostřete a upečete na plechu klasickém, kdy budou řezy poměrně nízké (asi jako bublanina) a šťavnaté bohatou náplní. Každému to chutná jinak.

Recept z knihy Hrátky s těstem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makové řezy se švestkami a drobenkou