Terchovská sváteční kapustnica
Recept ještě nebyl hodnocenNaši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 29,70 g |
| – nasycené | 7,73 g |
| – nenasycené | 15,65 g |
| –– mononenasycené | 12,77 g |
| –– polynenasycené | 2,88 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 46 mg |
| Sodík | 860 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
V kastrolku bez jakéhokoli tuku necháme škvířit na kostičky nakrájený bůček s celými cibulkami. Když oboje zezlátne, vyjmeme je. Do kastrolu dáme sádlo a maso nakrájené…
Uzený bůček si předvaříme den předem v takové hrnci - stačí 1/2 hodinky. Necháme ho úplně vychladnout, nejlépe v lednici do druhého dne. Příprava brambor: Brambory…
Uvaříme zvlášť brambory a zvlášť hrách. Brambory rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme do nich hrášek. Na cibulce několik minut proškvaříme vařený, na drobno nasekaný,…
Do pekáčku dáme olej, na něj nakrájenou cibuli a česnek. Králičí stehýnka omyjeme, posolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme snítky tymiánu a rozmarýnu.…