Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukr - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Mandlový griliáš (krokant)

Mandlový griliáš (krokant)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr. Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel. Přesypeme na talíř,…

danielle72

20 min

Domácí máslový croissant

Domácí máslový croissant

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Křupavé croissanty jsou výborné ke snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Připravíme je z kynutého těsta, které poklademe máslem a několikrát provalujeme. Croissanty…

Zdenullinka

95 min

Ovesné špalíčky

Ovesné špalíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ze všech surovin vypracovat hladké nelepivé těsto. Pak na vále rukou vyválet válečky o průměru cca 1 cm (těsto nelepí, není třeba podsypávat). Válečky ostrým nožem…

Ovocné řezy s pudinkem

Ovocné řezy s pudinkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pudinkové moučníky patří mezi nejoblíbenější především díky snadné přípravě a lahodné chuti. Moučník je vláčný a na řezu hezky vypadá. Je ho plný plech, takže se hodí i…

Iruna

70 min

Staročeské chlebové placky

Staročeské chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…

Těstoviny se zelím a masem

Těstoviny se zelím a masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na kostky a na sádle, nebo oleji opečeme, pak osolíme, přidáme trošku mletého kmínu a podlijeme vodou, ale jen trochu, aby se maso udusilo ve vlastní…

Co zbylo z pečení...

Co zbylo z pečení...

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na upečený korpus poklademe směs a zalijeme čokoládou, ozdobíme ořechem, mandlí, nebo čímkoliv oku a chuti libém

Torta alla gianduja - nugátový dort

Torta alla gianduja - nugátový dort

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny. V té době si ve vodní lázni…

Paprika

90 min

Řecké frappe

Řecké frappe

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cukr a kávu s trochou vody vyšleháme do pěny, dáme hodně ledu a zbytek sklenky studené vody. Kdo chce, si může přidat mléko, víc nebo méně cukru.

Kynutá maková bábovka

Kynutá maková bábovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Kynutá maková bábovka je tradiční pochoutka, která spojuje jemné těsto s bohatou makovou náplní. Tento voňavý dezert s křehkou kůrkou a vláčným středem přináší domáckou…

christynka20

80 min

Řezy den a noc - Pavla

Řezy den a noc - Pavla

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

ZÁKLAD - 30 dkg polohrubé mouky,10 dkg hery, 10 dkg moučkového cukru, 1 kžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva 4 lžíce mléka, vše zamíchat a vytvořit těsto, déle trvá než se…

marepavla

90 min

Knedlíky pro bara.it

Knedlíky pro bara.it

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Uděláme kvásek, trochu vlažného mléka, cukr a droždí. Vzejitý kvásek dáme do mouky, přidáme sůl, mléko a olej. Vypracujeme. Necháme kynout tak 30-40 minut. Po vykynutí…

Velikonoční šoldra

Velikonoční šoldra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…

Iriska

70 min

Milotické okurky bez vařeného nálevu Videorecept

Milotické okurky bez vařeného nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací…

Hella

50 min

Bylinkový knedlík

Bylinkový knedlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto, po pípnutí přidáme bylinky. Z vykynutého těsta uděláme dva knedlíky, které po nakynutí svým obvyklým…

Vepřové maso v kedlubnách

Vepřové maso v kedlubnách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální…

Bibinka

60 min

Perníčky zdobené čokoládou

Perníčky zdobené čokoládou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Období adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je můžete…

Paprika

25 min

Slavný vídeňský závin

Slavný vídeňský závin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…

apfele

80 min

Marmeládová buchta

Marmeládová buchta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Buchta jako od babičky, která vás vrátí do dětství. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou příležitostí jak využít zapomenuté marmelády. Marmeláda v těstě pečením…

pelda

30 min

1 74 75 76 77 78 528