Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 305 kJ / 3 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,08 g |
Tuky | 172,83 g |
Vláknina | 17,76 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 253 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 374,93 g |
Postup přípravy
Vypracujeme hladke nelepive cesto. Ak treba, dosypeme muku.
Hotove cesto nechame cca hodinku kysnut. Krok 3: Po vykysnuti cesto rozdelime na dve polovice.
Prvu polovicu vyvalkame a rozrezeme na stvorceky, ktore plnime lekvarom a spojime do gulicky.
To iste opakujeme aj s druhym cestom. Krok 4: Ukladame na plech vymasteny olejom vedla seba, ale nie prilis natesno, cesto nam este trocha vykysne. Krok 5: Potrieme rozpustenym maslom a nechame este vykysnut pod utierkou 15 minut. Krok 6: Pecieme v rure na 180 °C 20 minut. Krok 7: Po upeceni potrieme zvysnym maslom a posypeme praskovym cukrom.
Zveřejněno 5. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkxP8
Moje poznámka
Pečené buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkxP8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
cukr,
droždí,
mléko,
vejce,
olej,
máslo,
marmeláda
Komentáře (1)