Polévka z kysaného zelí s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenKaždá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Oblíbené trhané maso připravíme i na grilu. Bude mít tak skvělou chuť. Vepřovou plec ochutíme typickým BBQ kořením s hořčičnou chutí, necháme namarinovat a pak už jen…
Hutný polský dezert z vajec a tvarohu rozhodně stojí za vyzkoušení. Dezert tvoří tvarohová směs posypaná sušeným ovocem, které zvolíme podle naší chuti - skvěle chutnají…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
5 bílků šleháme s moučkovým cukrem, pak po jednom za stálého šlehání přidáváme žloutky, dále přidáme olej a po chvilce šlehání snížíme otáčky a po trochách přidáváme…
5 bílků šleháme s moučkovým cukrem, pak po jednom za stálého šlehání přidáváme žloutky, dále přidáme olej a po chvilce šlehání snížíme otáčky a po trochách přidáváme…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Vychladlý celer, mrkev a brambory pokrájejte na malé kostičky, okurky nadrobno, salám na tenké nudličky.V misce smíchejte majonézu, worcester, cukr, pepř, část octa,…
Čokoládu rozsekáme na malé kousky a s máslem ji na nízkém ohni za stálého míchání rozpustíme v rendlíku. Pak směs necháme vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme…
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po…
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků.Z každého kousku…
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánev kápneme olej (olivový nebo slunečnicový) a kuřecí kousky opékáme zhruba 5 minut.K opečeným kuřecím…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
Rybičky a vajíčka nakrájame na kúsky.Pridáme nastrúhanú mrkvu a na kolieska nakrájané uhorky. Nakoniec vložíme nadrobno narezanú cibuľu a jemne premiešame.Všetky…
Oloupaná vejce, Hermelín, jablko a cibuli nakrájíme na kousky. Hermelín se bude lépe krájet, když ho dáte před tím na půl hodiny do mrazáku.Vše dáme do misky a opatrně…
Pekáček vyložte do kříže dvěma pláty pečícího papíru (jeden vložte do pekáčku podélně, druhý vodorovně).Ve větší míse (či mixéru - food processoru) smíchejte mouku, cukr…
Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu.Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.
Nemůžete se rozhodnout, jestli péct cheesecake, nebo brownies? Dobrá zpráva: obojí můžete proměnit v jeden hříšně sladký dezert. Základní těsto je čokoládové, na něj…
Nemůžete se rozhodnout, jestli péct cheesecake, nebo brownies? Dobrá zpráva: obojí můžete proměnit v jeden hříšně sladký dezert. Základní těsto je čokoládové, na něj…
Klasický linecký koláč, ať už s tvarohem nebo jablky, zná každý. Ale zkoušeli jste už do těsta přidat nastrouhanou mrkev? Nejen že tím přidáte porci vitamínů, ale…
Amaroun nebo jinou formu si vyplachneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme radi. Všechny suroviny na želatinku svaříme a nechame chviličku zchladnout…
V malé misce si rozmícháme droždí se špetkou cukru a lžičkou vlažného mléka a troškou mouky. Nakrájíme rohlíky na kostičky. Ve vlažném mléku rozmícháme žloutek a…
Lečo je jednoduchý, rychlý a vynikající pokrm. Pokud máte navíc zeleninu ze zahrádky, byla by škoda ji nevyužít na přípravu zavařenin, které v zimě stačí doplnit o vejce…