Quiche s cuketou a rajčaty
Francouzský slaný koláč chutná skvěle teplý i studený a dobře zasytí. Hodí se i jako svačina na cesty. Základem je křehké těsto, které můžeme naplnit na mnoho způsobů. Tentokrát zvolíme smetanovou náplň s rajčátky a cuketou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 401 kJ / 4 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,03 g |
Tuky | 360,88 g |
Vláknina | 5,52 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 4,90 g |
Sůl | 12,13 g |
Sacharidy | 129,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rychle prsty zpracujeme mouku a máslo tak, aby vznikly lupínky ve velikosti ovesných vloček, je důležité těsto nepřepracovat. Posolíme, pocukrujeme, přidáme vodu a vývar tak, aby vznikla hladká lesklá koule. Zabalíme ji do fólie a dáme na chvilku odpočinout do ledničky. Kdo spěchá, může těsto použít ihned.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 190 °C. Těsto rozválíme na plát a vložíme do máslem vymazané formy na koláč. Dno propícháme vidličkou, a pokud chceme, aby se korpus nenafoukl, vyložíme ho pečicím papírem, na který nasypeme fazole nebo čočku. Dáme na 10 minut předpéct do trouby.
Krok 3: Připravíme náplň. Ve větší míse smícháme vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Slaninu nakrájenou na plátky nebo na kostičky orestujeme na pánvi. Ihned ji rozložíme na koláč a zalijeme vaječnou směsí se sýrem, který není třeba strouhat příliš najemno, stačí na kostičky.
Krok 4: Navrch naskládáme nakrájená cherry rajčátka a na kousky pokrájené či nastrouhané cukety. Dáme znovu do trouby na asi 35 minut.
Krok 5: Quiche je hotový, když náplň přestane být tekutá. Nepečeme ho však zbytečně dlouho, aby zůstal šťavnatý.
Zveřejněno 13. 8. 2024 08:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quiche s cuketou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6zR
Moje poznámka
Quiche s cuketou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6zR
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řízky z mletého masa
Marta D před 2 minutami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
zujali před 2 minutami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 33 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 45 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 57 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 1 hodinou
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
vývar zeleninový,
sůl,
cukr,
vejce,
smetana,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
slanina anglická,
sýr gouda,
rajče cherry,
cuketa,
máslo
Komentáře