Cuketová topinková směs
Recept ještě nebyl hodnocenMáme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Jednou z možností je cukety zpracovat do této topinkové směsi. Čerstvou ji můžeme, navíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 554 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,60 g |
– nenasycené | 8,40 g |
–– mononenasycené | 7,20 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Jednou z možností je cukety zpracovat do této topinkové směsi. Čerstvou ji můžeme, navíc…
Smícháme olej s bylinkami. Chleba nakrájíme na přibližně stejné hranolky. Omastíme olejem a pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě do křupava. Trvá to asi 6-8…
Pomazánka je velice pikantní. Kdo má rád jen lehce pikantní, může dát jen polovinu harissy. Směs nemusí být jen na topinky, dá se použít pod maso, jako příloha ke…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Králíka naporcujeme, obalíme v hladké mouce. Na rozpálené pánvi maso zatáhneme. Přidáme koření a houby a podlijeme vínem. Dusíme do změknutí. A nakonec přidáme smetanu.
Osmažíme topinku na oleji po obou stranách, musí být teplá, než se na ní dá směs. Zespodu ji trochu potřeme stroužkem česneku (nemusí). Nivu nebo balkánský sýr…
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a…
Brambory oloupeme, překrájíme na kostky. Já měla "rohlíčky", tak jsem krájela na kolečka. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Kapustičky…
Kuřecí nudličky se zeleninovou směsí připravované v jedné pánvi jsou oblíbeným rychlým obědem, protože chutnají skvěle a na přípravě není nic složitého. V tomto receptu…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Trpělivost růže přináší. To platí o receptu na vepřovou maso v pikantní marinádě, kdy maso marinujeme tři dny. Za pomocí lorny na grilu dosáhneme zajímavé zauzené…
Medailonky jemně rozklepeme hřbetem ruky a necháme odpočinout. V misce si smícháme cibuli nakrájenou najemno, prolisované stroužky česneku, pokrájené kapie a feferonky, …
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek,…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…
Kuřecí maso si nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme spolu s na drobno nakrájenou slaninou, česnekem, vejcem, harissou, solamylem a bylinkami, osolíme. Na…
Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.Rajský protlak…
Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené…
Špek si nakrájíme na malé kostičky.Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.Klobásu taktéž, i když…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový shortcake: Legendární moučník podle slavné americké cukrářky Christiny Tosi je vláčný a křehký díky máslu a smetaně
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice
Sushi rolky na Silvestra 2022: Podle zkušeného sushi mistra Lukáše Neckáře je zvládnete levou zadní. Takhle snadné to je