Ostřejší zeleninové lečo
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek si nakrájíme na malé kostičky.Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.Klobásu taktéž, i když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek si nakrájíme na malé kostičky.Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.Klobásu taktéž, i když…
Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli. Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout. Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
Pohanku v hrnci propláchneme, zalijeme vodou přibližně 1cm nad. Dáme na plotnu, jakmile voda začně vřít, vypneme, přihodíme ovesné vločky, zamícháme, přiklopíme poklicí…
Plátky masa naklepeme rukou a nasolíme. Připravíme si těstíčko = vejce mouku,kopr a harissu vyšleháme metličkou do hladké hmoty, do takové konzistence, aby těstíčko z…
Cuketovou směs jsem použila vlastní, domácí, ale lze použít čerstvé cukety a krátce podusit, okořenit a dochutit dle vlastní chuti.Tagliatelle čerstvé domácí vaříme tak,…
Vykostěný plátek masa osolíme, opepříme, posypeme harissou. Potřeme hořčicí, dáme plátek šunky, pórek, tvarůžek, papriku, portobello. Pečlivě zabalíme a stáhneme…
Čočku připravíme podle návodu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očistěnou a na proužky nakrájenou hlívu, osolíme, přidáme špetku kmínu, Harissu, mírně podlijeme a…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké. Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na…
Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme …
Mangold je bohatý na vitamin C a má vysoký obsah železa. Nevíte co z této listové zeleniny připravit? Vyzkoušejte snadnou polévku s cizrnou a čerstvým medvědím česnekem,…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme dijonskou hořčici, sůl, pepř, česnek, jarní cibulka, harissu a zamícháme. Z mletého masa uděláme placičku, dáme tvarůžek, přidáme na…
Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet. …
Smícháme všechno koření a přidáme sůl. Kuřecí prsa posypeme směsí koření a tu důkladně promasírujeme prsty do masa.V kastrolu rozehřejeme olej a na střední teplotě…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme, polovinu nakrájíme na tenká půlkolečka a druhou polovinu nasekáme nadrobno.Maso dáme do misky, přidáme nasekanou cibuli, harissu, sůl, pepř,…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Hokaido nemusíme loupat, kůrka během vaření změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Zapomeňte na obyčejné bramborové hranolky! Tyto z mrkve a kedlubny s exotickým kořením v troubě lehce zkaramelizují, zůstanou však stále křupavé a dokonale doplní kuřecí…
Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme…