Pekelně pikantní guláš
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…
Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme…
Špek si nakrájíme na malé kostičky.Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.Klobásu taktéž, i když…
Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli. Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout. Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole…
Játra propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka orestujeme. Přidáme protlak, slaninu nakrájenou na kostky, jemně pokrájenou šalotku,…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme, (aby se nezkroutily). V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a maso zprudka z obou stran opečeme. …
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Očistíme celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem. …
Připravte šťavnaté kuřecí stehenní maso se smetanovým pórkem. Výsledný pokrm potěší vyznavače low carb stravování a bude se hodit i pro diabetiky 2. typu. Doplňte…
1-Kuracie stehna v celku umyjeme a dame varit do vody spolu s celou cibulou,cesnekom, ciernym korenim a novym korenim , cca 25 minut do makka. Vyberieme odstranime kozu…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme dijonskou hořčici, sůl, pepř, česnek, jarní cibulka, harissu a zamícháme. Z mletého masa uděláme placičku, dáme tvarůžek, přidáme na…
Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet. …
Smícháme všechno koření a přidáme sůl. Kuřecí prsa posypeme směsí koření a tu důkladně promasírujeme prsty do masa.V kastrolu rozehřejeme olej a na střední teplotě…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek. Zalijeme trochou červeného vína,…
Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem.Osmažíme z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220°C.Do výpeku přidáme kečup, harissu,…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme, polovinu nakrájíme na tenká půlkolečka a druhou polovinu nasekáme nadrobno.Maso dáme do misky, přidáme nasekanou cibuli, harissu, sůl, pepř,…
Tento vydatný pokrm nabízí lahodné vrstvy brambor a jemného bešamelu, obohaceného o pikantní klobásu, které se skvěle doplňují s krémovým blaťáckým zlatem. Ideální pro…
Všechny ingredience na marinádu smícháme, potřeme stehna a necháme odležet nejlépe přes noc. Na druhý den dáme na pekáček, mírně podlijeme vodou a pečeme asi 45 minut,…
Smícháme smetanu s hořčicí a harissou. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Smícháme s připravenou marinádou. Necháme uležet 24 hodin. Na rozpáleném oleji maso…
Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150 stupňů asi dvě…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme kousek sádla, cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso. Vepřovou krkovičku necháme zatáhnout a přidáme koření, hořčici a omáčky.…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
Maso nakrájíme na kostky a mírně je osolíme.V misce umícháme marinádu z hořčice, Harissy, utřeného česneku, olivového oleje, koření Krkovička s česnekem a maso do něj na…