Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme, (aby se nezkroutily). V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a maso zprudka z obou stran opečeme. …
Vepřové maso naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibulku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se vařením rozvařila a nebyla na skus…
Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.Rajský protlak…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a restujeme v rozehřáté pánvi na sádle nebo oleji asi 5 minut. Přidáme cibuli nasekanou najemno a restujeme dosklovata. Přidáme…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Brambory oloupeme, překrájíme na kostky. Já měla "rohlíčky", tak jsem krájela na kolečka. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Kapustičky…
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky…
Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli. Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout. Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké. Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené bedly, nadrobno nakrájená rajčata, sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek.…
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme dijonskou hořčici, sůl, pepř, česnek, jarní cibulka, harissu a zamícháme. Z mletého masa uděláme placičku, dáme tvarůžek, přidáme na…
Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem.Osmažíme z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220°C.Do výpeku přidáme kečup, harissu,…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme kousek sádla, cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso. Vepřovou krkovičku necháme zatáhnout a přidáme koření, hořčici a omáčky.…
Maso nakrájíme na proužky. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli na nudličky, mrkev na hranolky, papriku na klínky, rajčata na čtvrtky a česnek na plátky.V pánvi…
Maso nakrájíme na kostky a mírně je osolíme.V misce umícháme marinádu z hořčice, Harissy, utřeného česneku, olivového oleje, koření Krkovička s česnekem a maso do něj na…
Cizrnu necháme naklíčit. Lze samozřejmě použít i vařenou nebo sterilovanou, potom to samozřejmě nebude RAW pokrm.Smícháme všechny suroviny, okořeníme. Cizrnu přidáme až…
Kotlety očistíme a rozklepeme. Každou osolíme a potřeme lžičkou Harissy. Na každý plátek položíme několik fazolových lusků a zavineme. Závitky zajistíme provázkem nebo…
Ke kouskům vepřového masa orestovaným a podušeným ve vývaru a rajčatovém protlaku přidáme růžičkovou kapustu a mrkev, které připravíme na skus. Abychom dodali trochu…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jídelní rozmary slavných: Brad Pitt propaguje veganství, ale na tomhle šťavnatém burgeru by si určitě pochutnal
Vlašský salát podle normy ČSN: Důležité je dodržet správný poměr surovin, dochucovat postupně a výsledek bude perfektní
Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!