Pečený sladkokyselý pikantní květák

Suroviny

1 květák rozebraný na menší růžičky
hladká mouka
mléko
olej na potření
Na omáčku:
1 polévková lžíce medu
2 polévkové lžíce octa balsamico
2 polévkové lžíce sójové omáčky
čerstvý rozmarýn
drcené chilli dle chuti ( já použila kořenící směs Harissa )
pepř
popř. sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké.
    Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut.

  2. Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme.

  3. Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut , obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, otevřeme a necháme dojít.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ), ovšem nevím, co s tím mají křidélka společného. Nicméně je to moc dobré :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Pečený sladkokyselý pikantní květák

  • Vera Vera(neregistrovaná)

    to musim zkusit,supr recept

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Super nápad, Andrej! :-O:yes:

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    S chilli papričkou drcenou a zeleninivým salátem je to moc dobré.Dávám
    :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Iljusa:No vidíš, tak se aspoň nezapřu :-D:-D

    Všem moc děkuji;-):-K

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Moc pěkné :yes:
    "Nastevřeme" - typický výraz pro Plzeň :-D:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    veľmi zaujímavý recept...

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Vypadá to moc jedle! Už v časopise mě to nalákalo a teď už je to tutovka - určitě to musím vyzkoušet! Ale bod letí už teď ;-) Jo a s křidélky to má podle mě společnou právě tu marinádu, i když je fakt, že název je lehce zavádějící ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mám ráda zajímavé recepty ze zeleniny a tohle se mi líbí. Navíc, věřím chutím Andrey:-p:yes:, žádný její recept mě ještě nezklamal ;-) Ukládám na vyzkoušení.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    jířa:Něco se nezdá? ;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám :-p:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: taky jsem se na něj dívala. Určitě vyzkouším, když to chválíte i vy ;-):-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Včera večer jsem se na ten recept v "Albertu" dívala a říkala jsem si, že by to stálo za vyzkoušení. Vyzkuším:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květák v těstíčku pečený v troubě peceny kvetak pečený květák v těstíčku květákové hot wings květák recepty květák pečeny v troubě cely kvetak peceny v troube květák hot wings pikantni kvetak pikantní pečený květák celý pečený květák celý květák pečený pečený celý květák květák pečený pikantní květák pečený v troubě zdravé recepty recept na peceny kvetak pecený kvetak v troubě recept na květák květak sladkokysely pikantní květák pečený v troubě