Květák v pikantním těstíčku

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Zeleninová jídla 22 názorů

Suroviny

1 květák (rozebraný na růžičky)
sůl
olej
Na pikantní těstíčko:
2 vejce
3 PL solamylu
3 PL hladké mouky
1-2 PL sójové omáčky
2 stroužky česneku
150 ml piva
1 PL sypkého koření Harissa ( složení viz. poznámka)
1 PL vloček z červené papriky
1 PL slunečnicových semínek
1 PL sezamových semínek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký.

  2. Vyjmeme a necháme okapat.

  3. Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí.

  4. V hlubší pánvi rozpálíme na vysokou teplotu větší množství oleje ( popř. použijeme fritovací hrnec).

  5. Růžičky květáku namáčíme ve větším množství těstíčka a okamžitě vkládáme do rozpáleného oleje.

  6. Smažíme dozlatova.

Poznámka

Kořenící směs Harísa ( od Antonína) má toto složení: drcené chilli, česnek, koriandr, cumin, paprika

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 281 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák v pikantním těstíčku

  • mojetara mojetara

    Trochu nechápu onu tvrdohlavost a tvrzení, že harísa (sypké koření) neexistuje a je jenom harissa (pasta). Nejspíš bude fungovat v receptu obojí, ale musím Andreu podpořit. Ona se dá totiž na Wikipedii najít skutečně jediná harissa, ale helemese- dá se také najít SYPKÁ harísa – viz http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/harisa a z ní pak může vzniknout, hádejte... Nikomu nedělám reklamu, jen se obávám, že v Koření od Antonína se v tom asi vyznají.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    1974andrea:

    Je fakt, že takle to neznám, ale Harissa, jak ji znám nejen z Tunisu (jenom pasta), nikdy není Harísa.
    Ten Honza ze 17.01.2013 nejsem já.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    senky:Viď že jo:-D Díky Jani za vyzkoušení, špatně bych ti neradila a pantáta by ti to ani neschválil:-D. Fotky super:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Andri, mělas pravdu, pochutnali jsme si:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Honza:Ale tohle není pasta, nýbrž sypké koření.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Ten Antonín bude asi takový blbec, jako byl prezident Novotný.
    Přece na celém světě se tahle pasta původem z Tunisu jmenuje Harissa. V restauracích je přímo na stolech jak ve Španělsku olivový olej a ocet na ochucení salátů.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi krásně provedeno;-);-);-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Květák můžu a tento bude móóc dobrý pikantý jídla miluju:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Všem příznivcům pikantních pokrmů děkuji za komentáře:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Honza:Já jsem sem dala původně složení směsi koření do poznámky, díky;-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Harissa

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc pěkné, chutnalo by mě :-p+:yes:, vyzkouším jak bude další květák. Dnes právě květákové placičky:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Andrejko, to těstíčko nemá chybu:yes::yes:, určitě vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná mňamina:-p:yes::-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pikantní obalovaný květák obalovaný květák v těstíčku pikantní těstíčko na obalování květak v těstičku těstíčko na obalování květaku testicko na květák pikantní květák květák recepty květák v těstíčku pečený v troubě recepty z květáku pikantni kvetak v troubě pikantní těstíčko květák v pikantnim těstíčku pečený v troubě pikantní pasta harisa květák obalovaný v těstíčku obalovaný květák pečený v troubě květak pikantní smažený květák v pikantním těstíčku harissa složení těstičk na květák

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít