

Květák v pikantním těstíčku
Suroviny
- 1 květák (rozebraný na růžičky)
- sůl
- olej
- Na pikantní těstíčko:
- 2 vejce
- 3 PL solamylu
- 3 PL hladké mouky
- 1-2 PL sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 150 ml piva
- 1 PL sypkého koření Harissa ( složení viz. poznámka)
- 1 PL vloček z červené papriky
- 1 PL slunečnicových semínek
- 1 PL sezamových semínek
- sůl
Postup přípravy receptu
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký.
Vyjmeme a necháme okapat.
Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí.
V hlubší pánvi rozpálíme na vysokou teplotu větší množství oleje ( popř. použijeme fritovací hrnec).
Růžičky květáku namáčíme ve větším množství těstíčka a okamžitě vkládáme do rozpáleného oleje.
Smažíme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Kořenící směs Harísa ( od Antonína) má toto složení: drcené chilli, česnek, koriandr, cumin, paprika
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák v pikantním těstíčku
-
Trochu nechápu onu tvrdohlavost a tvrzení, že harísa (sypké koření) neexistuje a je jenom harissa (pasta). Nejspíš bude fungovat v receptu obojí, ale musím Andreu podpořit. Ona se dá totiž na Wikipedii najít skutečně jediná harissa, ale helemese- dá se také najít SYPKÁ harísa – viz http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/harisa a z ní pak může vzniknout, hádejte... Nikomu nedělám reklamu, jen se obávám, že v Koření od Antonína se v tom asi vyznají.
-
1974andrea:
Je fakt, že takle to neznám, ale Harissa, jak ji znám nejen z Tunisu (jenom pasta), nikdy není Harísa.
Ten Honza ze 17.01.2013 nejsem já. -
senky:Viď že jo
Díky Jani za vyzkoušení, špatně bych ti neradila a pantáta by ti to ani neschválil
. Fotky super
-
Andri, mělas pravdu, pochutnali jsme si
-
Honza:Ale tohle není pasta, nýbrž sypké koření.
-
Ten Antonín bude asi takový blbec, jako byl prezident Novotný.
Přece na celém světě se tahle pasta původem z Tunisu jmenuje Harissa. V restauracích je přímo na stolech jak ve Španělsku olivový olej a ocet na ochucení salátů. -
Velmi krásně provedeno
-
Květák můžu a tento bude móóc dobrý pikantý jídla miluju
-
Všem příznivcům pikantních pokrmů děkuji za komentáře
-
Honza:Já jsem sem dala původně složení směsi koření do poznámky, díky
-
http://cs.wikipedia.org/wiki/Harissa
-
Moc pěkné, chutnalo by mě
+
, vyzkouším jak bude další květák. Dnes právě květákové placičky
-
-
Andrejko, to těstíčko nemá chybu
, určitě vyzkouším
-
Krásná mňamina