Topinka s pikantní játrovou směsí

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
lžíce sádla
2 střední cibule
100 ml černého piva
malý rajský protlak 70 g
paprika zelená
paprika červená
2 stroužky utřeného česneku
harissa podle chuti
lžíce sladké chilli omáčky
lžička červené sladké papriky
oregano
sůl
pepř
topinky
tvrdý sýr
zelenina na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.

  2. Rajský protlak smícháme s pivem, oregánem, česnekem a harissou. Když játra zbělají, přisypeme sladkou i nakrájenou papriku a zalijeme rozmíchaným pivem.

  3. Společně povaříme asi 10 minut. Játra musí zůstat uvnitř růžová, jedině tak nebudou suchá. Solíme až hotovou směs a dochutíme pepřem. Topinky usmažíme na sádle nebo na sucho v troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 618 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Topinka s pikantní játrovou směsí

Tématické fráze: játrová směs na topinky játra na topinku topinka s játry směs na topinky z játer játra na směs na topinky jatra na topinky směs na topinky s jatry játrová směs na topinku smes z jater na topinky kuřecí játra na topinku pikantní kuřecí játra na topinky játra na topince topinka s kuřecími játry topinka s játra topinkova smes z jater játra směs na topinky směs na topinky z kuřecích jater játrová směs směs na topinku játra pikantní směs z jater na topinky

Zapomněl/a jsem heslo