Dušený hovězí pupek na mrkvi

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

0,5 kg hovězí pupek
10 dkg sádla
cibule
10 malých mrkví
pórek
pepř
sůl
Harissa
jarní cibulka
2 velké lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky
0,5 litru bujónu nebo vývaru
Na kaši:
brambory
5 dkg másla
mléko
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až zhnědne.

  3. Pak přidáme maso a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem.

  4. Přidáme překrájených 10 malých mrkví, pár koleček pórku, dvě jarní cibulky, přidáme hořčici (nejlépe dijonskou) a přidáme harissu nebo sladkou papriku.

  5. Dusíme, až je maso měkké, pak zahustíme. V hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a za stálého míchání vlijeme do omáčky, povaříme, dokud nezhoustne.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušený hovězí pupek na mrkvi

Tématické fráze: hovězí pupek recepty hovězí pupek recept hovězí pupek recepty z masa hovězí pupek pečený hovězí pupek mrkev recept na hovězí pupek recepty z hoveziho pupku dušený hovězí pupek hovězí dušené v mrkvi hovězí pupek v papinaku recept hovezi pupek jak se dělá hovězí na mrkvi hovezi pupek na mrkvi hovězí v mrkvi hovězí pupek co se děla z hovězího pupku recepty na hovězí pupek hovězí pupek s mrkví hověcizí pupek v tlakovém hrnci recept na hovězí pupek na mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo