Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houba hřib - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie155 kJ / 37 kcal
Bílkoviny2,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,80 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,18 g
– nenasycené0,02 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Polévka koprová - kulajda

Polévka koprová - kulajda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vejce uvaříme na tvrdo. Na másle (popřípadě oleji, nebo půl na půl) zpěníme cibuli, poté zasypeme moukou, chvíli zasmažíme, zalijeme vodou, dobře rozmícháme.Přidáme…

Houbový pekáček Videorecept

Houbový pekáček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky…

hosta

65 min

Zelná polévka strýce Jiřího

Zelná polévka strýce Jiřího

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibuli nasekáme na kostičky a vložíme ji do kastrolu s rozehřátým sádlem.Na střední teplotě ji restujeme 10 minut a poté přidáme na nudličky nakrájené zelí, mletý kmín,…

Eliza

70 min

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozpusíme máslo, zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme ji teplým…

Eliza

70 min

Ragú z divočáka

Ragú z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, bobkové listy, kuličky nového koření a drcený kmín. Houby restujeme do…

Kulajda se sušenými hřiby

Kulajda se sušenými hřiby

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupu brambory a dám vařit. Přidám sušené hřiby, sůl, pepř, bobkový list a část krájeného kopru.Až jsou brambory měkké, přiliji smetanu a vložím zbytek kopru. Provařím,…

GabinaP

30 min

Kyselica

Kyselica

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do hrnce si dáme vařit zelí , ponořené ve vodě, , přidáme kuličky pepře, bokový list, trochu soli, nové koření a vaříme do změknutí zelí, cca 15 minut, přilejeme smetanu…

Telecí na hříbkách a smetaně

Telecí na hříbkách a smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme…

Polévka bramborový krém

Polévka bramborový krém

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…

Kuřecí maso na hříbkách

Kuřecí maso na hříbkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky),…

Těstoviny se smetanovými hříbky

Těstoviny se smetanovými hříbky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…

Angel 666

50 min

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na másle orestujeme zeleninu, česnek na plátky, přidáme nakrájené brambory, mražené houby, osolíme zalijeme vodou a necháme vařit, až brambory změknou. Nakonec dáme…

Zdenka +++

30 min

Krčmářská masová směs

Krčmářská masová směs

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…

1 2 3 4 6 8 10

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům