Těstoviny se smetanovými hříbky

Suroviny

300 g těstovin (širších nudlí - tagliatelle)
asi 400 g hřibů
2 šalotky
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř
50 ml suchého bílého vína
asi 200 ml hovězího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.
    Hříbky rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme houby a necháme orestovat ze všech stran. Šalotku a česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. Oboje přidáme k hříbkům, krátce osmahneme, podlijeme vínem a víno necháme vyvařit.

  2. Když se víno vyvařilo, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dusit. Pak přilijeme smetanu, krátce povaříme, aby se vše zredukovalo na potřebnou hustotu, přimícháme nasekanou petrželku a vypneme.
    Do hotových hub vmícháme uvařené scezené nudle a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může si porci na talíři posypat nastrouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu Těstoviny se smetanovými hříbky

Tématické fráze: tagliatelle s hříbky těstoviny s hribky hříbky na smetaně tagliatelle s hříbky a na smetaně smetanova omacka s hribky těstoviny s houbami a smetanou těstoviny hříbky tagliatelle se smetanou a hribky tagliatele s hribkami těstoviny recepty těstoviny bile houby testoviny s hribkama testoviny se smetanou a houbami těstoviny se smetanovou a parmazánem tagliatele s hříbkama nudle na smetanē s hríbky testovinovy salat s hribky smetanová omáčka z hříbků těstoviny se hribky hříbky na smetaně recept