Těstoviny se smetanovými hříbky

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Houby 10 názorů

Suroviny

300 g těstovin (širších nudlí - tagliatelle)
asi 400 g hřibů
2 šalotky
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř
50 ml suchého bílého vína
asi 200 ml hovězího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
petrželka
olej
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.
    Hříbky rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme houby a necháme orestovat ze všech stran. Šalotku a česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. Oboje přidáme k hříbkům, krátce osmahneme, podlijeme vínem a víno necháme vyvařit.

  2. Když se víno vyvařilo, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dusit. Pak přilijeme smetanu, krátce povaříme, aby se vše zredukovalo na potřebnou hustotu, přimícháme nasekanou petrželku a vypneme.
    Do hotových hub vmícháme uvařené scezené nudle a můžeme podávat.

Poznámka

Kdo má rád, může si porci na talíři posypat nastrouhaným parmazánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 306 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny se smetanovými hříbky

Tématické fráze: tagliatelle s hříbky těstoviny s hribky hříbky na smetaně tagliatelle s hříbky a na smetaně smetanova omacka s hribky těstoviny s houbami a smetanou těstoviny hříbky tagliatelle se smetanou a hribky tagliatele s hribkami těstoviny recepty těstoviny bile houby testoviny s hribkama testoviny se smetanou a houbami těstoviny se smetanovou a parmazánem tagliatele s hříbkama nudle na smetanē s hríbky testovinovy salat s hribky smetanová omáčka z hříbků těstoviny se hribky hříbky na smetaně recept