

Těstoviny se smetanovými hříbky
Suroviny
- 300 g těstovin (širších nudlí - tagliatelle)
- asi 400 g hřibů
- 2 šalotky
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 50 ml suchého bílého vína
- asi 200 ml hovězího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- petrželka
- olej
Postup přípravy receptu
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.
Hříbky rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme houby a necháme orestovat ze všech stran. Šalotku a česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. Oboje přidáme k hříbkům, krátce osmahneme, podlijeme vínem a víno necháme vyvařit.Když se víno vyvařilo, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dusit. Pak přilijeme smetanu, krátce povaříme, aby se vše zredukovalo na potřebnou hustotu, přimícháme nasekanou petrželku a vypneme.
Do hotových hub vmícháme uvařené scezené nudle a můžeme podávat.
Poznámka
Kdo má rád, může si porci na talíři posypat nastrouhaným parmazánem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 3 289 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Těstoviny se smetanovými hříbky
-
Nadia22:
-
-
Marie Svarcova:
-
-
jemmy:
-
Jana Remkova: prý teď rostou všude, třeba ještě budeš mít štěstí
-
Mnam
-
Angel 666: No a já bych zas vymýšlela co s hříbky o sto 6, ovšem nemám je
-
Sudet: no právě a v zimě budeme smutně vzpomínat
-
Taky už nevím co s hřibama