Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Recept ještě nebyl hodnocenSytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou,…
Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme…
Dojdeme do lesa pro dva přiměřené hřiby, pokrájíme na centimetrové plátky, na prkénko nasypeme sůl, každý plátek lehce vmačknem do soli. Z ostatních ingrediencí(bez…
Vepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a…
Hříbky důkladně očistíme a překrojíme podélně na půl. Zapékací misku vymažeme silně sádlem, rozložíme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme plátky slaniny a dáme…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Vepřová játra na cibulce patří ke klasice české kuchyně. Houby na slanině však tento pokrm příjemně obohatí a jídlo krásně provoní celý byt. Budete jen nedočkavě čekat,…
Kuřecí prsa chutnají skvěle, občas jsou ale příliš suchá. Když do nich vložíme zajímavou náplň, budou chutnat ještě lépe. Použít můžeme například voňavou směs čerstvých…
Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté…
V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.Pak vsypeme nakrájené hříbky,…
Už na sklonku jara, s nástupem léta, se můžeme vydat do lesa na sběr hub. Podaří-li se vám ulovit od každého druhu něco, můžete si třeba na večeři připravit skvělou…
Na rozehřátém tuku s kmínem orestujeme lahůdkovou cibulku nakrájenou i s natí na silnější kolečka. Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory, nožky hříbků, osolíme,…
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.V trošce vody…
Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku. Maso nakrájíme na velké kostky,…
Tento jednoduchý houbový koláč dobře zasytí. Chutná skvěle teplý i zastudena. Díky listovému těstu je příprava opravdu snadná a smetanová náplň s žampiony, hřiby a…
Houby očistíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky.V misce smícháme všechny suroviny na těstíčko. Vody přidáme podle potřeby tolik, aby vzniklo těstíčko husté…
Hříbky nakrájíme na tenké plátky, restujeme nasucho na pánvi. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina.Zaprášíme moukou a za stálého míchání…
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme…
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme plátky česneku, cibuli,…
Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm).Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem. Čtvrtky rozdělíme v…
Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm).Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem. Čtvrtky rozdělíme v…
Oblíbená vepřová játra na cibulce jsou v tomto receptu obohacena o hříbky a slaninu a dochucená kmínem a sladkou a uzenou paprikou. Pokrm je snadný na přípravu a…
Očištěné houby a brambory nakrájíme na kousky. Na pánvi zpěníme cibuli, vhodíme houby s brambory, můžeme podlít troškou tekutiny. Osolíme, okmínujeme a přidáme tymián.…
Hovězí kližka je úplně skvělá v úpravě pomalým dušením. Jemná, šťavnatá, a pokud bude i dobře zakomponovaná v dvojici s houbami, čeká vás příjemný kulinářský zážitek.…
Zeštíhlete do léta! S hubnutím skvěle pomůže obyčejný tvaroh. Jak jej nejlépe zapojit do redukčního jídelníčku?
Mák a švestky, to je hezký! Dokonalá kombinace nejlépe vynikne na křehkém koláči s tvarohem
Maďarská specialita: Brašovské maso voní paprikou, snadno se připravuje a se smaženými bramborami dokonale zasytí