Kulajda se sušenými hřiby
Recept ještě nebyl hodnocenOloupu brambory a dám vařit. Přidám sušené hřiby, sůl, pepř, bobkový list a část krájeného kopru.Až jsou brambory měkké, přiliji smetanu a vložím zbytek kopru. Provařím,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupu brambory a dám vařit. Přidám sušené hřiby, sůl, pepř, bobkový list a část krájeného kopru.Až jsou brambory měkké, přiliji smetanu a vložím zbytek kopru. Provařím,…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
V malém kastrůlku na oleji dozlatova osmažíme 2 jemně nakrájené šalotky a čerstvé očištěné houby, pokrájené na malé kousky, které lehce podusíme. Používáme-li houby…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Na másle orestujeme zeleninu, česnek na plátky, přidáme nakrájené brambory, mražené houby, osolíme zalijeme vodou a necháme vařit, až brambory změknou. Nakonec dáme…
Cibulku zpěníme, osmahneme šunku s hříbky a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit.Smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme nivu a krátce v…
V hrnci rozpálím sádlo, osmažím cibuli, přidám masové nudličky, sůl, pepř, hřiby, sladkou papriku, hladkou mouku. Restuji, poté podliji vodou nebo vývarem. Vařím doměkka…
Máslem a kmínem vonící carpaccio připravené ze zdravých, pevných hříbků může být výborným předkrmem nebo netradičním hlavním chodem. Tenké plátky hříbků, ozdobené…
Jan Punčochář nás v tomto receptu naučí, jak pracovat s tak delikátní surovinou, jakou je telecí maso, a jak ho připravit, aby zůstalo jemné a šťavnaté. Doplní ho…
Stehna pošpikujeme kousky uzené slaniny, mírně osolíme, potřeme kořením, které jsme rozmíchali v trošce nahřátého oleje. Na dno pekáčku vložíme na kostky nakrájenou…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Na sádle osmažíme cibuli do červena, přidáme houby, já jsem měla ještě loňské mražené, promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme a přidáme mletý pepř.Na mírném ohni…
Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec…
Polévku na způsob dršťkové můžeme připravit i ve vegetariánské verzi, když použijeme hřiby. Cibulovou jíšku ochutíme česnekem, mletou paprikou a zalijeme vývarem.…
Smetanové hříbky s bazalkou a sušenými rajčaty stačí doplnit oblíbeným druhem těstovin a rychlá večeře je na světě. Parmezán dodá slanost a perfektně doplní zemitou chuť…
Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme…
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…
Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a…
Dubáky/praváky namočíme na 30 minút do teplej vody. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu so šampionmi pokrájanými na plátky. Osolíme a okoreníme. Pridáme celé…
Rösti je tradiční alpské jídlo, které připomíná naše bramboráky. Jde o jednoduchou smaženou placku z plátků brambor. Připravte k ní dušenou směs z čerstvých hřibů a…
Pokud jste měli při sběru štěstí, připravte si z nich skvělý houbový guláš se zeleninou a zakysanou smetanou. Pokud si chcete opravdu pochutnat, připravte k němu domácí…
Srdíčka uvaříme doměkka (v papiňáku 30 minut v 1/2 l vody, jinak v běžném hrnci asi 3/4 hodiny). Nakrájíme na drobnější kostky.Na cibulce podusíme hříbky (já měla nožky…
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme…