Polévka z pravých hříbků
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.Pak vsypeme nakrájené hříbky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.Pak vsypeme nakrájené hříbky,…
Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek. Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na výpeku na…
Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec…
Krůtí maso je ideální na rychlou přípravu pokrmu. Orestovaná krůtí prsa doplníme jemnou smetanovou omáčkou s hříbky. Jako přílohu můžeme zvolit těstoviny. Tento pokrm je…
Sytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou,…
Tato zelná polévka je zajímavá díky pikantně nasládlé chuti. Použijeme čerstvé zelí, a proto polévka není vůbec kyselá. Chuť jí dodá kromě zelí i klobása a hřiby. Na…
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru.…
V tomto receptu na vepřové maso s nakládanými hříbky a cuketovým základem se odráží atmosféra konce léta i vůně lesa. Cuketa jídlo přirozeně zahustí, nakládané hříbky…
Šmakoun na hříbkách je lehký a výživný pokrm s klasickou chutí. Orestovaný šmakoun s cibulkou, zeleninovým vývarem, smetanou a kapkou láku z okurek vytváří jemnou omáčku…
Netradiční těstovinové jídlo najdeme v tomto receptu. K oblíbenému druhu uvařených těstovin tak stačí připravit směs hříbků. Ty dokonale doplní aroma česneku, chuť…
Na rozpuštěném másle si osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, asi po 10 min. přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, nasekaný celer a česnek a ještě chvilku smažíme.…
Očištěné a pokrájené houby dusíme na vodě 5-10 minut, poté slijeme přebytečnou vodu a přidáme ostatní ingredience. Plníme do sklenic a zavařujeme 1-1,5 hodiny.
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme hříbky pokrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. V hrnci přivedeme k varu…
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.V trošce vody…
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…
V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou. V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na…
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem, přidáme cizrnu i s nálevem / pár kousků si můžeme dát stranou na ozdobu / a vaříme 20 minut.Necháme…
Játra si umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule a hříbky očistíme a nakrájíme na hrubo. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme játra, až se zatáhnou přidáme hříbky a…
Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná,…
Houbám odstraníme nožky a klobouky opatrně očistíme papírovou utěrkou (nemyjeme, aby nenasákly vodou!!!) Vejce rozšleháme s trochu mléka a přidáme do nich paprikovou…
Našli jste v lese spoustu hříbků a nevíte co s úrodou? Usušte je v troubě a poté skladujte v zavařovacích sklenicích v chladné a suché místnosti. Budete si tak moci…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…