Grilovaní pstruzi (v alobalu), s hříbkovou směsí

Ivace64 Kuchařka:

Ryby 4 názory

Suroviny

2 chlazené pstruhy
sůl
drcený kmín
mletý pepř
cca 40 g másla
250 g hříbků (z loňského sběru)
150 g anglické slaniny
šťáva z jednoho citronu
hrst pokrájené petrželky
1 snítka rozmarýnu
Na ozdobení :
plátky citronu
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oba vykuchané pstruhy omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme, dobře osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
    Nadrobno pokrájenou jarní cibulku, snítku rozmarýnu a petrželku orestujeme na másle, přisypeme pokrájené hříbky, posypeme kmínem, opepříme, osolíme a zamícháme.

  2. Houbovou směs s bylinkami naplníme do připravených vykuchaných pstruhů. Pstruhy na povrchu osolíme a okmínujeme. Připravíme dva kusy alobalu, které potřeme máslem a poklademe plátky slaniny. Slaninu obtočíme kolem pstruhů.

  3. Ryby vložíme do alobalů se slaninou. Takto připravené pstruhy necháme odležet v chladničce cca 2 hodiny.
    Pstruhy v alobalu grilujeme v rozehřáté troubě na programu „gril“ (nebo grilujeme venku) z každé strany 15-18 minut. Maso krásně odpadá od kostí.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s bramborami. Zdobíme plátky citronu a petrželkou.

Poznámka

Rybí sos s máslem z alobalu nalijeme na rybku nebo brambory.

Pstruzi v alobalu na grilu jsou vynikající s různými dresinky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 118 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaní pstruzi (v alobalu), s hříbkovou směsí

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plněný pstruh s hříbky

Zapomněl/a jsem heslo