Ragú z divočáka

Suroviny

400-500 g kančího masa (mletého)
1/2 celeru
3 mrkve
2 petržele
200 ml červeného vína
vývar z kostí
divoké koření
čerstvý tymián
sůl
mletý pepř
sádlo
Špagety nebo fettucine
hříbky nebo alespoň žampiony
rozmarýn
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut.

  2. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v plátěném uzlíčku nebo vajíčku na čaj) a dusíme asi hodinu.
    (Kdo má rád, může přidat i pár lžic krájených, loupaných rajčat).

  3. Těstoviny k tomuto ragú uvaříme raději tvrdší, během prohřívání v pokrmu dojdou.

  4. Před podáváním s těstovinami můžeme vylepšit:
    Na troše tuku orestujeme houby, přidáme česnek a rozmarýn a chviličku podusíme. Vmícháme těstoviny, prohřejeme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace z pořadu Tescoma s chutí.

Ragú je voňavé, velice šťavnaté a s plochýma těstovinama a vložkou z hub, česneku a rozmarýnu moc dobře chuťově ladí.

Šťávy má ragú hodně, část se vsákne do těstovin, část je na fotu skryta pod nimi.

Příště bych šťávu malinko a opatrně zahustila troškou mouky.

Komentáře k receptu Ragú z divočáka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zvěřinové ragů zvěřinové recepty z divočáka pokrmy z divocaka čína z divočáka recepty z divočáka ragů recepty zvěřina divočák divočák recepty co je ragú zvěřinové ragú recept recepty na divočáka ragú recept recept na divocaka divočak na houbach divočák recept divočák recepty divočák kančí ragů recept divočák recepty s divocaka