Nejrychlejší hřibová omáčka

janaplucarova Kuchařka: janaplucarova

Doba přípravy: 30 minut 5 porcí Houby 17 názorů

Suroviny

0,5 kg hřibů čerstvých
2 lžíce hladké mouky
voda
sůl
smetana
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme očištěné hříbky, nakrájené na větší kousky. Vaříme (bez pokličky-utíká z hrnce),než jsou hříbečky měkké.

  2. Pak zahustíme šlehačkou s hladkou moukou (asi 2 lžíce).
    Nic jiného nepřidávat a je hotovo. Z jiných hub to nedělám.

  3. Může se ještě trošičku přisladit a okyselit.

Poznámka

Čím více hříbků, tím lepší chuť.V případě vaření většího množství dávám šlehačky 2.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 567 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejrychlejší hřibová omáčka

  • zdenka.s zdenka.s

    Mám mražené hříbky,šlo by to? Škoda,že jsem tenhle recept neobjevila dřív,když manžel nosil denně .

    Odpovědět

  • Bartolotti Bartolotti

    Taková omáčka( máčka) se vařila u nás doma. Z praváků, ale nakrájené na tenké plátky. Maminka měla ráda z kovářů (modráků) - měla tmavší barvu. Nakonec už bez vaření se přidával kousek másla. Přidal se cukr, kdo měl rád kyselou přidal malinko octu. K tomu jen mačkané, nebo pokrájené vařené brambory.
    Přidávám bod.

    Odpovědět

  • Veruna2012 Veruna2012

    Veruna2012: :-)

    Odpovědět

  • Veruna2012 Veruna2012

    Stroze: V jednoduchosti je síla!

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    dělám taky tak, jen tak 5 min. před koncem vaření nastouhám na jemném struhale trochu cibule, a na konec (bez vaření) trošičku nasekané zelené petrželky. Jen sůl (bez octa a bez koření)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jani, dneska jsem uvařila dle tvého receptu, a poprvé v životě takovýmto způsobem, vždycky jsme dělali na cibulce ... Výborná omáčka, čistá chuť, moc jsme si pochutnali ;-):yes: Nekyselila jsem, nesladila, nechala jsem jen sůl, a stačilo to tak :-8

    Odpovědět

  • Dáda Dáda(neregistrovaná)

    Já orestuju cibulku, přidám hříbky, podusím a pak podleju vodou, přidám smetanu ke šlehání se zakvedlanou hladkou moukou, dochutím jen solí a pepřem a je to bombáááá:-p

    Odpovědět

  • Emil Szymurda Emil Szymurda(neregistrovaná)

    Dnes sem dělal poprvé v životě máčku a byla díky tomuto receptu ůplně exelentní(ne že bych se chtěl chválit):D,akorát sem udělal jednu věc navíc a to že jsem hřiby přivedl do varu chvilku nechal a pak zcedil a vyměnil vodu a lupl sem tam zakysanů smetanu,závěr:jednoduché,rychlé a vynikající chut hřibů :-p (ikdyž sem to dělal s Kovářů);-):yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Dnes jsem udělala a je vynikající,jen čistá chut smetany a hříbků.Zkusila jsem k ní Krajánky od Zdenky 1 a všem doporučuju:yes::-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jani, přesně takhle dělám a je výborná. V jednoduchosti je krása:-))....+1:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Kde jsou hříbečky, tam je dobře...:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dělám s trošku jiným postupem, ale je vždy skvělá...:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    jirholu: Taky tak, nedávám bobkový list ani nové koření, ani ocet, nebo cukr. Hřiby mají svou výraznou chuť:-p:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Houbovou omáčku takto vařím padesát let :-O a je výborná :-p Nedělám jenom ze hřibů, ale z různých druhů hub - i z žampionů -a přidávám bobkový list,nové koření a celý pepř :-8 +:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hřibová omáčka recept se smetanou hřibová omáčka se smetanou recept na hříbovou omáčku omacka z hribu hřibová omáčka se zakysanou smetanou hřibová omáčka na smetaně hřibová polévka se smetanou hribova omacka k masu hřibová polévka z čerstvých hub hřibová smetanová omáčka recept na hřibovou máčku houbová máčka hřibováomáčka omáčka z kovářú jednoduchá hřibová omáčka omáčka z hřibů kovářů jak se děla hřibova omačka hřibová omáčka z hřibu kováře smetanova hribova omacka

Zapomněl/a jsem heslo