Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 5. 2011 13:19

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 248 kJ / 776 kcal
Bílkoviny116,61 g
Tuky20,07 g
Vláknina4,85 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 546 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy31,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dostala jsem od kamaráda kus kýty z divočáka, nikdy jsem zvěřinu nedělala, tak jsem prolezla snad všechna možná fóra a weby ohledně zvěřiny, posbírala informace, něco přidala, něco ubrala a výsledkem je tento recept.

Tato kýta byla z mladé lončačky (mladá bachyně), ne z kňoura...kanec se většinou moří, aby se maso zbavilo pachu a zkřehlo, bachyně není třeba....nejlepší je na kuchyňskou úpravu prý sele a lončák (loňské sele, takový junior), starší kusy je třeba dusit, aby změkly :)

Snad mě myslivci neukamenují, jestli hlásám bludy, prodávám, jak jsem koupila :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 6. 2012 00:01

jirka:Já nevím,asi bych také na kančí masíčko nedala kečup,ale když jim to chutnalo , a bylo to dobré, tak proč kritizovat! Já bych to také vyzkoušela,kance mám v mrazáku,ale nemám čerstvé hřiby ješté nerostou a ze sklenice mi nechutnají! :-D A když to bude dobré ,tak to pochválím a sním.:-*

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 6. 2012 23:55

Lončák není ješté kanec a ani bachyně .Maso z kance v ŕíji hodně smrdí a nedá se jíst.Bohužel nepomuže ani mořidlo. Proto se nestřílí v sezóně říje,aby se nestřelil kanec!

jirka

13. 12. 2011 11:19

to je už 3. recept na kančí maso který jsem na internetu našel kde je nacpaný kečup. To opravdu není k pochopení. Vskutku klasická česká ingredience ten kečup. Nejsem extra polrajchovec, ale co je moc to je moc.:-((:-S:no::-//. Co třeba Humři s kečupem, nebo perlička s kečupem. Mateli k dispozici dobré kančí dejte si na něj trošku mikotoxinů a pesticidů aby vám to lépe chutnal...

Dana61

19. 5. 2011 11:25

isindy - zase velmi lákavé papání,:yes::-D ale nyní už ani já po relizaci předešlého kance na brusinkách, nevlastním ani kousek kančího masíčka, takže realizace musí počkat, přestože jenom pohled na tuto dobrotu velmi láká. No možná bych mohla zkusit s hovězím,ale asi to nebude ono.:-p

isindy isindy

17. 5. 2011 17:19

děkuji za komentáře i body :-K ráda bych si recept brzo zopakovala, jen zase sehnat to masíčko :-O....do obchodu bych pro něj asi nešla, ale z "domácího" zdroje velmi ráda ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 5. 2011 17:27

Další kančí lákavý receptík:-p+:yes:

isindy isindy

15. 5. 2011 11:16

maruško, my je neděláme moc kyselé, spíš takový sladkokyselý nálev...a tím, že je nejprve krátce zblanžírujeme, tak ani ten nálev pak není moc šlemovatý a jde dobře slít. Ale pokud je máš vysloveně nakyselo, tak raději propláchnout, to určitě :-)
jo, a té smetany tam není ani plný kelímek, takže ani ta to zase tak moc neokyselila ;-)
a sladkost dodal ten kečup :-8

maris maris

15. 5. 2011 11:10

Ivo - paráda, jen se chci zeptat - hříbky už neproplachuješ ? Na nás by to bylo asi moc kyselé, kysaná smetana a hříbky v octě, ale záleží na chuti;-)

srettka

15. 5. 2011 10:30

no pěknééé...taky mám divokýho čuňase na mrazu;-) to mě inšpíruje:-p:yes:
p.s.pěěknéé foto teta;-):yes::yes:

rebeka rebeka

14. 5. 2011 22:20

starší kusy je třeba dusit, aby změkly :)

myslí se tím jenom ta zvěřina:-O:-?:-D:-D:-D
já nechci,aby mě někdo dusil:-//:-D:-D
já chci být jenom pečená,vařená:-8:-8:yes::-D:-D

zabilzvířátko

14. 5. 2011 21:54

Tak dámy vyžeňte starýho do lesa,ať přinese flaksu.Pěkně stáhnete,vyvrhnete a můžete vymýšlet.

Jindra

14. 5. 2011 21:24

Další nádherný recept,jen dostat taky kus toho kance :yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

14. 5. 2011 21:21

:-K:-p:yes:

mysulka mysulka

14. 5. 2011 19:35

:-p to je krása:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 5. 2011 17:24

No jo..co dodat? Kance nemám, ale mají..:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: platky z divočáka recepty zvěřina divočák kýta kýta z divočáka kančí kýta kančí kýta recepty divočák kýta recepty kýta z divočáka recept kančí plátek recept na kýtu z divočáka divočák kýta divočák plátky recept kýta z divočáka divočák kýta recept recepty na kýtu z divočáka pečená kýta z divočáka recepty z divočáka kýta kýta divočák recept na kančí kýtu kanci maso recepty ůprava divočáka

Suroviny: kýta kančí, olej, cibule, paprika sušená sladká, kečup sladký, houba hřib, smetana zakysaná, mléko, mouka, sůl

TopRecepty.cz

Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvyB