Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

isindy Kuchařka: isindy

Jiné maso 17 názorů

Suroviny

0,5 kg kančí kýty
olej
1 cibule (velká)
lžička mleté sladké papriky
2 lžíce kečupu
menší sklenička hříbků (naložených)
100 ml zakysané smetany
trochu mléka
1-2 lžíce mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky.

  2. Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji.

  3. Maso vyjmeme na hluboký talíř a na výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa i se šťávou, kterou pustily do talíře. Potřeme kečupem, podlijeme vařicí vodou a za průběžného podlévání horkou vodou dusíme doměkka.

  4. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou zakvedlanou s trochou mléka a moukou a provaříme.

  5. Nakonec přidáme zcezené hříbky, krátce prohřejeme. Zvěřinu vložíme zpět do omáčky a podáváme.

Poznámka

Dostala jsem od kamaráda kus kýty z divočáka, nikdy jsem zvěřinu nedělala, tak jsem prolezla snad všechna možná fóra a weby ohledně zvěřiny, posbírala informace, něco přidala, něco ubrala a výsledkem je tento recept.

Tato kýta byla z mladé lončačky (mladá bachyně), ne z kňoura...kanec se většinou moří, aby se maso zbavilo pachu a zkřehlo, bachyně není třeba....nejlepší je na kuchyňskou úpravu prý sele a lončák (loňské sele, takový junior), starší kusy je třeba dusit, aby změkly :)

Snad mě myslivci neukamenují, jestli hlásám bludy, prodávám, jak jsem koupila :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 209 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    jirka:Já nevím,asi bych také na kančí masíčko nedala kečup,ale když jim to chutnalo , a bylo to dobré, tak proč kritizovat! Já bych to také vyzkoušela,kance mám v mrazáku,ale nemám čerstvé hřiby ješté nerostou a ze sklenice mi nechutnají! :-D A když to bude dobré ,tak to pochválím a sním.:-*

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lončák není ješté kanec a ani bachyně .Maso z kance v ŕíji hodně smrdí a nedá se jíst.Bohužel nepomuže ani mořidlo. Proto se nestřílí v sezóně říje,aby se nestřelil kanec!

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    to je už 3. recept na kančí maso který jsem na internetu našel kde je nacpaný kečup. To opravdu není k pochopení. Vskutku klasická česká ingredience ten kečup. Nejsem extra polrajchovec, ale co je moc to je moc.:-((:-S:no::-//. Co třeba Humři s kečupem, nebo perlička s kečupem. Mateli k dispozici dobré kančí dejte si na něj trošku mikotoxinů a pesticidů aby vám to lépe chutnal...

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    isindy - zase velmi lákavé papání,:yes::-D ale nyní už ani já po relizaci předešlého kance na brusinkách, nevlastním ani kousek kančího masíčka, takže realizace musí počkat, přestože jenom pohled na tuto dobrotu velmi láká. No možná bych mohla zkusit s hovězím,ale asi to nebude ono.:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    děkuji za komentáře i body :-K ráda bych si recept brzo zopakovala, jen zase sehnat to masíčko :-O....do obchodu bych pro něj asi nešla, ale z "domácího" zdroje velmi ráda ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Další kančí lákavý receptík:-p+:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    maruško, my je neděláme moc kyselé, spíš takový sladkokyselý nálev...a tím, že je nejprve krátce zblanžírujeme, tak ani ten nálev pak není moc šlemovatý a jde dobře slít. Ale pokud je máš vysloveně nakyselo, tak raději propláchnout, to určitě :-)
    jo, a té smetany tam není ani plný kelímek, takže ani ta to zase tak moc neokyselila ;-)
    a sladkost dodal ten kečup :-8

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivo - paráda, jen se chci zeptat - hříbky už neproplachuješ ? Na nás by to bylo asi moc kyselé, kysaná smetana a hříbky v octě, ale záleží na chuti;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no pěknééé...taky mám divokýho čuňase na mrazu;-) to mě inšpíruje:-p:yes:
    p.s.pěěknéé foto teta;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    starší kusy je třeba dusit, aby změkly :)

    myslí se tím jenom ta zvěřina:-O:-?:-D:-D:-D
    já nechci,aby mě někdo dusil:-//:-D:-D
    já chci být jenom pečená,vařená:-8:-8:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • zabilzvířátko zabilzvířátko(neregistrovaný)

    Tak dámy vyžeňte starýho do lesa,ať přinese flaksu.Pěkně stáhnete,vyvrhnete a můžete vymýšlet.

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Další nádherný recept,jen dostat taky kus toho kance :yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • mysulka mysulka

    :-p to je krása:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No jo..co dodat? Kance nemám, ale mají..:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: platky z divočáka recepty zvěřina divočák kýta kýta z divočáka kančí kýta kančí kýta recepty divočák kýta recepty kýta z divočáka recept kančí plátek recept na kýtu z divočáka divočák kýta divočák plátky recept kýta z divočáka divočák kýta recept recepty na kýtu z divočáka pečená kýta z divočáka recepty z divočáka kýta kýta divočák recept na kančí kýtu kanci maso recepty ůprava divočáka

Zapomněl/a jsem heslo