Placky z kedlubny a tvarohu
Recept ještě nebyl hodnocenSmažené placičky jsou oblíbený způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš nemají v lásce. Do těchto placiček přidáme mrkev, kedlubnu, tvaroh a voňavý libeček.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smažené placičky jsou oblíbený způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš nemají v lásce. Do těchto placiček přidáme mrkev, kedlubnu, tvaroh a voňavý libeček.…
Překvapte své hosty a namísto klasických jednohubek podávejte jako pohoštění masové kuličky. Díky křenu a hořčici jsou pěkně pikantní. Podávejte je se sladkopikantním…
Vinná klobása jistě už má své místo mezi uzeninami. Použít ji můžeme třeba do této zeleninové směsi s bramborem. Chutné je třeba spojení brokolice, mrkve a rajčat. Pokrm…
Výborný salát z červené řepy a brambor spojíme jogurtem, majonézou a hořčicí. Podáváme ho ozdobený kousky vařených vajec. Salát chutná skvěle a navíc je velmi vydatný.
Tvarohovo-jogurtová omáčka plná bylinek, je lahůdkou ze studené kuchyně. Výborně se hodí k vařeným bramborám a vejcím. Můžeme si také pohrát s tvary a barvami na talíři…
K víkendovému odpoledni patří neodmyslitelně káva a moučník. Jednoduché řezy z podobného těsta jako je linecké jsou plněné krémem z uvařeného pudinku a poctivých,…
Novým bramborám bude stačit pár minut v troubě a máte na stole, i díky přidaným bylinkám, neodolatelnou voňavou dobrotu. Ještě připravit jednoduchý sýrový dip a můžete…
Saláty s jogurtovým dipem, chutnají skvěle. Obzvláště ty zeleninové. Krátce opečené a zkaramelizované ředkvičky, vás překvapí svou chutí. Navrch nesmí chybět zdravá…
Pokud na Velikonoce připravujete vaječnou tlačenku, tento recept vám určitě přijde k chuti. Vaječné řezy připomínající sendvič, vypadají na řezu opravdu krásně a věřte,…
Sezona medvědího česneku je krátká, ale za to intenzivní stejně jako jeho vůně. Pokud vás také přilákal a přemýšlíte, kam s ním, máme tu tip. Připravte si tento snadný a…
Zeleninové saláty nás provází v jídelníčku po celý rok. Ovšem během léta jsou jakousi stálicí mezi pokrmy teplých dnů. Smíchejte různé druhy zeleniny, doplňte je kousky…
Brynzové halušky zná snad každý. Tento slovenský ovčí sýr lahodné chuti můžete využít také do pomazánky, která se hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Pomazánka…
Oblíbenou tlačenku tentokrát připravíme v netradiční formě. Ze smetany a jogurtu vyšleháme lahodný základ, do kterého přidáme kousky osvěžujícího ovoce. Spolu s piškoty…
Co potěší v horkém dni více, než lahodný a ovocem nadupaný mražený dezert? Zkuste kombinaci jogurtu a čerstvých jahod, vašim milým se určitě trefíte do chuti. Příprava…
Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Měkký tvaroh, s ředkvičkami a aromatickým koprem, je doslova nabitý bílkovinami, skvěle chutná a můžete jej zařadit i do…
Lahodný salát s příhodným názvem si můžete připravit když není čas na velké vaření. Je plný zeleniny, ale nechybí ani poctivá dávka bílkovin ve formě vajíček a…
K teplým letním dnům neodmyslitelně patří sklizeň slaďoučkých červených jahod, které nejčastěji upotřebíme v moučnících. Neváhejte a vyzkoušejte připravit křehký koláč s…
Z čerstvých jahod můžete připravit spoustu skvělých dobrot, které jsou zároveň na přípravu. Vyzkoušejte kombinaci sladkých jahod a bílého jogurtu, ozdobeného strouhanou…
Lahodná zmrzlina z čerstvých třešní a smetanového jogurtu je ideální sladkostí pro horké dny. Díky jemné kyselosti jogurtu a sladkému třešňovému přelivu vzniká vyvážená…
Cuketa nám díky své jemné chuti nabízí širokou škálu receptů, do kterých ji lze snadno zařadit. Zkuste si připravit vynikající nadýchané lívanečky s banánem a…
Cuketa nám díky své jemné chuti nabízí širokou škálu receptů, do kterých ji lze snadno zařadit. Zkuste si připravit vynikající nadýchané lívanečky s banánem a…
Kombinaci skvělých a zajímavých chutí vás čeká u tohoto grilovacího receptu. Kousky kuřecího masa doplní kořenící směs a jogurtová pikantní marináda a při servírování…
Po vánočním a silvestrovském hodování je třeba trochu odlehčit jídelníček a usmířit si tak tělo, kterému jsme dali zabrat. Salát z mrkve a uvařených vajec, promíchaný s…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…