Raw kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenRaw kuličky jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít na vánočním stole i lehčí variantu cukroví. Nepečená dobrota z datlí, ovesných vloček a vlašských ořechů potěší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 295 kJ / 309 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,60 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,40 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 52,00 g |
| – cukry | 48,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Raw kuličky jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít na vánočním stole i lehčí variantu cukroví. Nepečená dobrota z datlí, ovesných vloček a vlašských ořechů potěší…
Vláčné makové muffiny jsou moučníkem, na kterém si můžete bez velkých výčitek smlsnout. Základ z ovesných vloček a žitné mouky vás osloví zemitou chutí a ve spojení s…
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy. Tvoří-li karobový práše hrudky, důkladně je rozmělníme a vmícháme do sypké směsi. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme…
Cheesecake se k nám přistěhoval z anglicky mluvících zemí a dobře se zabydlel. Jeho zdravější varianta nadchne příznivce zdravých sladkostí. Kdo ještě nezkusil sladit…
Nejdříve smícháme sypké, poté mokré suroviny. Do poloviny těsta můžete přidat kakao/karob na ozdobení. Těsto dáme péct na 180°C cca na 1 hod a 10 min. Bbábovka je…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Mouku si proseji, smíchám s cukrem a karobem - nešetřila jsem jím :). Zapracuji nakrájené sádlo a tvořím kuličky, uprostřed kuliček udělám druhou stranou vařečky důlek a…
Všechny suroviny si dáme do mísy a ručně zpracujeme v hladké těsto, které si zabalíme do potravinářské folie a dáme přes noc odpočinout do lednice. Druhý den tvoříme z…
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Mléko zahřejeme s cukrem a vločkami, odstavíme. Jablka nastrouháme nahrubo.…
Všechny suroviny smícháme, uděláme těsto, které dobře promícháme a dáme na 2 hodiny do chladu.Poté vytvoříme malé kuličky, které rukou zploštíme, vložíme do nich jednu…
Vše smícháme a natlačíme do formy vyložené pečícím papírem na tloušťku cca 1 cm. Dáme ztuhnout do lednice. Nejlepší jsou druhý den, kostky se krásně rozleží a propojí…
Do mísy vlijeme rozpuštěné máslo, přidáme karob, špetku soli a za stálého míchání přisypáváme pohankovou mouku. Přidáme mléko a citronovou kůru. Nakonec vmícháme na…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Mezitím si do mísy dáme mouku, karobový prášek a prášek do pečiva. Promícháme, přidáme vejce, slad a olej. Začneme šlehat a postupně…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přidáme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby z ní šli tvořit šišky).Dáme vařit vodu, kterou osolíme a až voda…
Na korpus vše rozmixujeme a vytvoříme lepivé těsto, které vtlačíme do formy. Dáme do lednice. Mangová náplň je na koláči to nejjednodušší. Oloupeme mango a rozmixujeme…
Tuto netradiční bábovku připravíme bez lepku a vajec. Díky řepě a karobu má krásnou barvu. Zajímavou chuť bábovky doplňuje pikantní čokoládová poleva. Ke zdobení…
Lehká, vláčná a přirozeně sladká - tahle ovesná buchta s jablky je důkazem, že zdravé pečení může chutnat báječně. Kombinuje jemnost ovesných vloček, šťavnatost jablek a…
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva a karobem + olej. Vznikne polotekuté těsto. Přelijeme do…
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva a karobem + olej. Vznikne polotekuté těsto. Přelijeme do…
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…