Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Recept ještě nebyl hodnocenŽádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 724 kJ / 412 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 2,40 g |
| – nasycené | 0,60 g |
| – nenasycené | 1,70 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 0,60 g |
| – cukry | 0,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka,…
Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je…
Brambory nastrouháme a česnek rozetřeme. Ze všech surovin umícháme těsto a na sádle pečeme menší tenké placky.