Rychlé pohoštění pro přátele - inspirace
Recept ještě nebyl hodnocenAť se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 413 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ať se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme…
Tento zapomenutý skvost studené kuchyně určitě vyzkoušejte. Fazole můžete použít doma uvařené, jednoduší je použít bílé fazole konzervované. Křenové fazole, chcete-li…
Všechny suroviny dobře vymíchat a vychlazené mazat na topinky.
Na oleji zesklovatíme cibulku, na ni položíme osolené, opepřené, moukou zaprášené řízky a z obou stran je opékáme.Zaprášíme paprikou a zalijeme ljutěnicí a cca 100 ml…
Na žádné oslavě rozhodně nesmí chybět malé chuťovky. Pokud je připravíte s touto skvělou tvarohovou pomazánkou z uzeného sýra a štiplavého krenexu určitě neuděláte krok…
Vejce, brambory a okurky nastrouháme nahrubo, cibuli drobně pokrájíme.Vše dáme do misky, přidáme krenex, pepř, sůl a tatarku, dobře promícháme a dáme vychladit do…
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější…
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.Těsto také…
Krkovici nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme, osolíme, potřeme dionskou hořčicí a krenexem, poklademe kysaným zelím. Na každý plátek se zelím přidáme klobásu…
Červené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.Připravíme dresink. Smícháme krenex…
Mrkev a celer povaříme v osolené vodě.Přidáme nakrájenou cibuli, tofu, Krenex nebo nastrouhaný čerstvý křen, hořčici a kapii.Vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem.…
Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, Krenex, majolku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Zelí, jablko a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme a zakapeme olejem, citronem a dochutíme solí, cukrem a křenexem.
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem. V pánvi rozpálíme olej a 10 minut…
Plátky masa prořízneme na větší pláty, rozevřeme a nejlépe přes mikroten rozklepeme. Po obou stranách zlehka osolíme a opepříme. Každý plát potřeme krenexem a co zbude,…
Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme. Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo…
Porce ryby osolíme, poklademe šunkou, pomažeme krenexem a zavineme. Závitek v jedné čtvrtině propíchneme špejlí, v polovině rozřízneme a propíchneme i druhou část. …
Vsechny suroviny dáme do šlehače, zeleninu pokrájenou také a vše našleháme do pěny, ochutíme dle sebe a podáváme s pečivem.
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme…
Krůtí maso si nařízneme a lehce rozklepeme. Osolíme, poklademe spařeným pórkem a kouskem kapie. Smotáme a spíchneme párátkem. Ze všech stran zprudka opečeme. Pak…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Kde se vzalo italské pesto? Zelená pochoutka reprezentovala to nejlepší z Janovské republiky
VIDEO: Rybář Martin doporučuje na sváteční stůl amura nebo sumečka. Amur má chutnější maso, sumeček je bez kostí, říká
Trávení začíná pouhým pohledem: Čím vším v těle projde jídlo, které sníme?