Meloun s feferonkou

maris Kuchařka: maris

Zavařeniny 17 názorů

Suroviny

1 větší vodní meloun ( červený )
Nálev :
3 litry vody
1 litr octa
400 g cukru
80 g soli
5 ks hřebíčku
10 ks pepře
10 ks nového koření
2 bobkové listy
feferonky ( množství podle počtu sklenic )
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky nebo použijeme vykrajovátko na brambory, z uvedených surovin svaříme nálev.

  2. Meloun rozdělíme do sklenic, do každé přidáme 1 feferonku, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut při 80°C.

Poznámka

Podáváme ledově vychlazené, pozor - je to dost ostré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Meloun s feferonkou

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    :-O:-O:-O:yes::yes::yes::-K +9 Myslela jsem si původně, že mám vlčí mlhu, ale ono to fakt vypadá zajímavě:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Straslipka Martin: Martine, díky:-). Já jsem minulý rok vynechala, ale letos určitě zase udělám, je to skvělá chuťovka:-p:-)

    Odpovědět

  • Straslipka Martin Straslipka Martin

    Před lety jsem to už dělal a je to opravdu vynikající záležitost:-* Takže bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sanbibi sanbibi

    tak jsem delala a manzel na me koukal velice podivne, neveril kdyz ochutnal.Sladko-kysele. Moc dobre budu delat pravidelne:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    nachos: budu ráda, když vyzkoušíš a jsem zvědavá, jestli bude chutnat. ;-)

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Tohle už jsem jednou před lety chutnala a bylo to výborný. Letos čekám úrodu chilli papriček, tak to musím vyzkoušet.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    kracena, děkuju, že jsi vyzkoušela a mám radost, že jsi spokojená. U nás je to taky oblíbené:-p:-)

    Odpovědět

  • kracena kracena

    Tak už jsem vyzkoušela...musím napsat..skvělýýý...tohle budu dělat teda častěji :yes:...

    Odpovědět

  • kracena kracena

    Ještě jedna-opravdu se nerozvaří?Meloun je takovej křehkej....no tenhle týden zkusím,vědět dám stopro...zdravím :-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Nálev může být teplý. Jestli vyzkoušíš, dej vědět;-):-)

    Odpovědět

  • kracena kracena

    Otázečka.ten nálev se dává vychladlý nebo může být teplý??? díky za odp....dávám bodíka za netradičnost...to musím vyzkoušet,vypadáto hooodně zajímavě...:-);-):-D

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    Ahoj to muže byt moooooooooooooooooooooooc dobré:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Zajímavé :-O:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já čumím, jak péro z divanu!:-O:-O takový smajlík tady ani není!:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: meloun recepty zavařování melounu meloun zavařování recepty meloun nálev na feferonky uprava melounu zavařování meloun feferonky recepty meloun s chilli feferonky zavařujeme meloun vodní meloun recepty meloun recept recepty z feferonek zavařujeme feferonky vykrajovani melounu meloun s feferonkami meloun vodní recepty meloun v nalevu recepty na meloun

Zapomněl/a jsem heslo