Jelítka

Vepřové maso Doba přípravy: ? 17 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: ? 17 názorů

Suroviny ?

Jaternicový prejt (Odloženou část směsi z jitrnice viz recept *jitrnice*)
den předem uvařené neosolené kroupy číslo 10
cibuli
brzlík
trochu střevního sádla
samozřejmě čerstvou vepřovou krev
Koření:
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do uvařených krup vložím uvedenou směs z jitrnic, koření a předem osmažený, na kousíčky pokrájený brzlík a střevní sádlo, které se osmaží z drobně pokrájenou cibulí.

  2. Ochutím kořením, přidám scezenou krev, zamíchám a já osobně tuto směs na jelítka ochutnám. Soli se může přidat o trochu více, proto že kroupy ji vtáhnou do sebe.

  3. Naplním do střev a vařím cca při 85-90°C do doby, než po vpichu jehlou vytéká čirá tekutina, ale ne krev!

  4. Opláchnu studenou vodou a rozložím v chladu. Samozřejmě ponechám část kroupové směsi, kterou zavařím v procezené polévce a tak vznikne vynikající "prdelačka" !

Poznámka od kuchařky

Návod na špejlování jitrnic, jelit i klobás https://www.youtube.com/watch?v=OUCJzKWsU7A

https://www.youtube.com/watch?v=Ys1qkdnvVtg

Komentáře k receptu Jelítka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jelítka domácí jelítka jelitko jelítka recept pečené jelítko pečená jelítka recept na jelitka návod na špejlování jitrnic kroupová jelítka recept na domácí jelítka vepřový brzlík kroupové jelítko jelítka recepty jelítko recept jak se pečou jelítka recepty na jelitka špejlování jitrnic receptytop pečené jelítka domácí jelítka recept