Špaldoto
Recept ještě nebyl hodnocenŠpaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 469 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
Tuky | 1,90 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod…
Špaldu propláchneme a necháme 1 hodinu ve vodě. Namočíme i sušené houby.Špaldu po hodině scedíme a společně s namočenými houbami vaříme v zeleninovém vývaru pod…
Všechny ingredience dáme do nádoby vhodné do mikrovlnky. Zalijeme vývarem asi 1 cm nad výši směsi. Vlníme na 500 W asi 25 minut. Tekutina by měla být vyvařená, krupky i…
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka a položíme na dno pomalého hrnce. Vložíme oloupanou cibuli a česnek v celku, dále vsypeme kroupy.…
Vychutnejte si lahodné krémové špaldoto ochucené aromatickým medvědím česnekem. Připravíte ho ze špaldových krup, které jsou oproti ječným kroupám snadněji stravitelné,…
Kroupy uvaříme ve vodě doměkka. Na pánev si dáme restovat pokrájená rajčátka. Jakmile jsou poloměkká, přidáme gervais rozmíchané ve vývaru. Necháme prohřát a jakmile…
V pánvi necháme rozehřát sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme jí zpěnit. Přidáme na plátky nakrájený česnek a nechme chvilku restovat. Maso nakrájíme na…