Loudálkova přesnídávková polévka

spagetka Kuchařka: spagetka

Pomalý hrnec 2 názory

Suroviny

4 ks uzených žebírek
4 brambory
100 g špaldových krup
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
libeček
oregano
pepř
sůl – na tu pozor, uzené je slané
petrželka
pažitka na závěr
1,5 litru vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka a položíme na dno pomalého hrnce. Vložíme oloupanou cibuli a česnek v celku, dále vsypeme kroupy. Přidáme žebírka, okořeníme. Zalijeme vodou.

  2. Pomalíme na 1. stupni 8 hodin. Žebírka obereme, maso nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru. Cibuli a česnek dle vlastního uvážení buď vyndáme nebo je dáme do talíře tomu, kdo si na tom pochutná (u nás je to mužská část rodiny).

  3. Dochutíme a podáváme. Polévka je dostatečně sytá, stačí jako jeden chod.

Poznámka

Původně jsem chtěla přidat jen obrázek k této polévce, ale protože ji přece jen dělám jinak, nemám tam např. kedlubnu, a netoužím po obvinění, že se honím za body, vkládám svůj recept jako nový a tento jako podobný:

http://www.toprecepty.cz/recept/41823-polevka-s-uz...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Loudálkova přesnídávková polévka

Tématické fráze: presnidavkove polevky přesnídávková polévka čínská přesnídávková polévka přesnidavkova rybi polevka e presnídavkova polevka s kurecim masem presnídavkova polevka z kurete presnidavkova zeleninova polevka přesnídávková polévka s párkem nejlepší přesnídávkové polévky