Krůtí stehno s houbami a špaldovými kroupami

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

500 g krůtího stehna bez kůže a vykostěné
2 cibule
6 stroužků česneku
1 PL sádla
400 g žampiónů nebo hlívu ústřičnou
sůl
čerstvý mletý pepř
drcený kmín
čerstvé bylinky
Na kroupy:
1 hrnek špaldových krup
3 hřebíčky
1 cibuli
1 PL sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
2 hrnky horké vody
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi necháme rozehřát sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme jí zpěnit.

  2. Přidáme na plátky nakrájený česnek a nechme chvilku restovat.

  3. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k orestované cibuli, opečeme ze všech stran.

  4. Osolíme, opepříme, dáme kmín. Dále přidáme nakrájené houby a dusíme asi 20-30 min.

  5. K měkkému masu přidáme čerstvé bylinky, kroupy, promícháme už nevaříme.

  6. Kroupy propláchneme a necháme asi 15 min. namočené.

  7. Nakrájíme cibulku, rozehřejeme sádlo.

  8. Do rozehřátého sádla dáme cibulku, hřebíčky a restujeme.

  9. Kroupy slijeme a dáme k cibuli.

  10. Osolíme opepříme, zalijeme horkou vodou a vaříme na mírném ohni 20-25 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno s houbami a špaldovými kroupami

Tématické fráze: špaldové kroupy, recepty kroupy s houbami špalda na sladko recepty s kroupami špaldové rizoto krůtí maso s kroupami špalda loupaná recept krůtí stehno dobré kuře s kroupami kuře se špaldou recept kroupy s houbami rizoto s kroupami kruti maso s kroupy příprava špaldových krup jak se vaří kroupy kroupy na sladko recept kroupy na sladko špaldové houbové rizoto letní salát se špaldovými kroupami špaldové kroupy recept priloha

Zapomněl/a jsem heslo