Kuskus s rajčatovými fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenFazole necháme přes noc nabobtnat ve vodě, uvaříme do měkka, ke konci osolíme a slijeme. Rajčata nakrájíme na kousky, i se šťávou dáme do hrnce a vaříme. Větší kousky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve vodě, uvaříme do měkka, ke konci osolíme a slijeme. Rajčata nakrájíme na kousky, i se šťávou dáme do hrnce a vaříme. Větší kousky…
Koupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodu a mléko. Vše ušleháme a vmícháme nakrájenou slaninu,…
Krabí tyčinky drobně nakrájíme nebo nastrouháme, cibuli také drobně nakrájíme. Přidáme máslo, lučinu, majonézu a vše promícháme. Podle chuti osolíme a připepříme. Pokud…
Z oloupaných uvařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout.Nakrájenou okurku a…
Očištěné brambory a mrkve nastrouháme na hrubém struhadle - objemově by mělo být brambor o trochu víc než mrkve. Přidáme najemno nasekanou cibulku i se zelenou částí. V…
Čokoládu pro snadnější nastrouhání dáme do mrazáku. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.Ve vyšší nádobě ušleháme Lučinu s mlékem a cukrem.Skleničky po…
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, hlídáme, abychom je nerozvařili. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.Lučinu rozdrobíme do…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše…
Slané cukroví je skvělou alternativou k tradičnímu sladkému pohoštění, které oblíbí každý, kdo hledá chuťovou rozmanitost. S touto variantou můžete překvapit své hosty…
Jednoduchou pomazánku z tuňáka si můžeme dát jako snídani či svačinu, nebo jí můžeme ozdobit jednohubky a použít jako pohoštění na oslavách. Na tmavém chlebu s kouskem…
Lahodné občerstvení pro nečekanou návštěvu připravíte během chvilky. Kousek celozrnné bagety stačí potřít jednoduchou pomazánkou z mrkve a ořechů. Pak už jen ozdobíte…
Výtečnou tuňáková pomazánka zachutná i těm, kteří ryby běžně nekonzumují. Tato lehká pomazánka, plná bílkovin, je skvělá jak ke svačině do práce nebo do školy, ale také…
Lehká ovocná roláda je ideální dezert v letním období. Vyzkoušejte třeba tuto roládu s náplní z tvarohu, lučiny a čerstvých jahod. Příprava je rychlejší díky tomu, že…
Mít v záloze recept na dobrou pomazánku se vždy hodí. Zajímavě okořeněná mrkvová pomazánka s kari má díky zázvoru lehce pikantní nádech. Pomazánku podáváme ideálně na…
Využijte sezónu medvědího česneku k přípravě vitamínové bomby ve formě chutné pomazánky. Pouze z několika surovin vytvoříte lahůdku, která bude nejlépe chutnat na…
K teplým letním dnům neodmyslitelně patří sklizeň slaďoučkých červených jahod, které nejčastěji upotřebíme v moučnících. Neváhejte a vyzkoušejte připravit křehký koláč s…
Tento zeleninový krém dokazuje, že jednoduché suroviny mohou vytvořit výjimečný chuťový zážitek. Restovaná zelenina, dochucená tymiánem a zjemněná lučinou, tvoří…
Pomazánka z grilované kapie je lahodná, lehká a barevná. Sladkost pečené zeleniny doplní jemná Lučina, kapka balzamika a olivový olej. Skvěle chutná na čerstvé bagetě i…
Grilovaná rajčata s Lučinou představují svěží spojení letních chutí. Jemný krémový sýr se snoubí se šťavnatostí rajčat a křupavou zeleninou, česnek pak dodá lehký nádech…
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Tyčinky osmahneme na másle a potom nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme na jemno a přidáme další suroviny a zamícháme, popř. dochutíme solí či citronovou šťávou.