Jednoduchá plněná rajčata
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata rozpůlíme a vydlabeme.V misce rozmícháme Palouček s uvařenými nastrouhanými vejci. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, papriku a dochutíme solí, pepřem a troškou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata rozpůlíme a vydlabeme.V misce rozmícháme Palouček s uvařenými nastrouhanými vejci. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, papriku a dochutíme solí, pepřem a troškou…
Pomazánka z paprikáše je skvělým způsobem, jak využít oblíbený maďarský pokrm v nové podobě. Tento recept přináší tradiční chutě paprikáše v podobě krémové a lahodné…
Příjemně nasládlá a svěží pomazánka z Lučiny je ideální svačinkou i pro vaše nejmenší. Kombinace nasládlé mrkve a jablek s čerstvým sýrem, namazaná nejlépe na kváskovém…
Recept na vajíčkovou pomazánkou se o Velikonocích vždy hodí mít po ruce, zužitkujete tak spousty vykoledovaných vajíček. Pomazánka z Lučiny s jarní cibulkou, ochucená…
Gnocchi jsou v poslední době velmi oblíbeným a vyhledávaným pokrmem, zejména z důvodu úspory času. Ve vysoké kvalitě je pořídíte téměř v každém obchodě s potravinami.…
Chlazené gnocchi už zachránily nejednu zaneprázdněnou hospodyňku. Dají se připravit na mnoho způsobů a jsou oblíbené u dětí i dospělých. Vyzkoušejte variantu s kuřecím…
Krémové žampiony nakrájíme na čtvrtky a ty malé necháme vcelku. Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampiony lehce orestujeme. Do zapékací misky naskládáme na větší…
Vše rozmixujeme, a je hotovo:). Mažeme na libovolné pečivo a obkládáme zeleninou, cibulkou atd.
Očištěné ředkvičky nahrubo nastrouháme. Máslo vyšleháme s Lučinou a tvarohem. Uzený sýr také nastrouháme a vše smícháme dohromady. Bylinky nasekáme na jemno, přidáme do…
bábovka 1. Troubu předehřejeme na 190°C. 2. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. 3. V menší míse smícháme mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a…
Plátky anglické slaniny postupně na suché pánvi opečeme a odložíme na papírový ubrousek. Na zbytku tuku usmažíme vajíčka a necháme vychladnout.V misce vidličkou smícháme…
Sýry s majonézou utřeme. Přidáme najemno nastrouhaná vejce, šunku nakrájenou na nudličky a pórek najemno nakrájený. Promícháme, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou…
Kakaový prášek vmícháme do mléka a necháme rozpustit. Potom přidáme Lučinu a ušleháme na jemný krém. Žloutek smícháme s medem a vmícháme nastrouhané ořechy a jemně…
Jako první připravíme těsto na quiche. Mouku prosejeme a smícháme spolu se solí a muškátovým oříškem. Tuhé máslo nastrouháme nahrubo a jemně promícháme spolu s moukou,…
Nejprve dáme uvařit na skus růžičky brokolice, do hrnce s pařáčkem a s troškou vody, následně necháme zchladnout.Vejce a sýr (já použil Leerdammer, ale můžeme jaký…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Nenáročné jídlo, které zvládne připravit i student na kolejích. Uvařené těstoviny podáváme s omáčkou z rajčat. Na její základ použijeme cibuli, česnek a cherry rajčata.…
Jednoduchá a zdravá pomazánka ze strouhané vařené červené řepy a sýra chutná nejvíce na krajíčcích čerstvého tmavého pečiva. Kdo má rád, dozdobí si namazaný krajíček…
Na různých oslavách nesmí chybět spousta různých chuťovek. Šunkové rolky s pomazánkou z čerstvého sýra, křenu a ořechů, jsou opravdu famózní. Hodí se nejen jako…
Chlebíčky s našlehanou lučinou a ananasem přinášejí svěží spojení jemného sýrového krému a šťavnatého ovoce. Ideální volba pro slavnostní pohoštění, která potěší nejen…
Dobrou pomazánku z Lučiny připravíme snadno a rychle. Skvělá je jen tak ke svačině, nebo ji můžeme namazat na tmavé pečivo a ozdobit například pršutem, rajčaty a rukolou…
Pomazánky uvítáme nejen na svačinu a večeři, ale také třeba při chystání občerstvení pro návštěvu. Špenát nepochybně patří mezi jarní suroviny, zejména pak na Velikonoce…