Pomerančová srdíčka
Recept ještě nebyl hodnocenCukroví z křehkého máslového těsta, které voní pomerančem díky nastrouhané kůře a pomerančové marmeládě. S tímhle cukrovím u návštěv zaručeně zabodujete, je voňavé a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 216 kJ / 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cukroví z křehkého máslového těsta, které voní pomerančem díky nastrouhané kůře a pomerančové marmeládě. S tímhle cukrovím u návštěv zaručeně zabodujete, je voňavé a…
Máslo utřete se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidejte mouku a mák, propracujte na kompaktní hladké těsto a zabalené do fólie nechte v…
Opláchnuté, osušené plátky masa slabě naklepeme a po stranách nařízneme. Zlehka osolíme, opeříme a obalíme v solamylu.Do pánve s rozehřátým olejem dáme rozvonět kmín.…
Do mísy přesejeme mouku, přidáme žloutky, celé vejce, mléko, pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů, kůru z jednoho pomeranče, špetku soli, máslo, kypřící prášek a vše…
Teplovzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Do mísy nalámejte 2/3 obou čokolád a nechte zvolna…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.Vyválíme plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka. U poloviny vykrojíme středy, potřeme bílkem a…
Mak prelejeme vriacou vodou, scedíme (cez gázu) a necháme oschnúť. Potom ho zomelieme.Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme mak, rum, mleté orechy a kôru.Do okrúhlej formy…
Mouku prosijeme na pracovní plochu a přidáme špetku soli, cukr, studené máslo nakrájené na menší kousky, vejce, zakysanou smetanu a propracujeme. Vytvoříme kouli, kterou…
Pokud vy nebo někdo z vašich blízkých musí dodržovat dietu bez lepku, mléka a vajec, tento recept je ten pravý. I vy si můžete o Vánocích kvalitně zamlsat. Dbejte na…
Do mísy prosejeme mouku a přidáme cukr, prášek do perníku, skořici, kakao, pomerančovou kůru a marmeládu. Promícháme.Vmléce rozkvedláme vajíčko, olej, med, pomerančovou…
Do nádoby dáme oloupané a na dílky rozdělené pomeranče a banán.Přidáme marmeládu.Zalijeme mlékem a mixujeme.
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu,…
Kachní prsíčka si očistíme a kuži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kuží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut. Do…
Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.Opečeme zprudka z obou stran,…
Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme.Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme…
Kachna na pomerančích má svůj původ v italské Florencii a datuje se do doby, kdy byly metody uchování masa ještě v plenkách. Ke konzervaci se kromě soli využívaly právě…
Porce ryby očistíme, osušíme a z obou stran osolíme. V rendlíku krátce prohřejeme šťávu z jednoho pomeranče, pomerančovou marmeládu a sladkou chili omáčku. Osolíme podle…
Nejdříve připravíme omáčku, ve které budeme krůtí kousky namáčet - smícháme šťávu z pomeranče, cukr, marmeládu a sojovku a odložíme stranou. Krůtí kousky (maso…
Pokud jste nesehnali jemné vločky, krátce je projeďte mixérem.Nasekejte v mixéru oříšky a smíchejte s vločkami a semínky (druh a množství je na vaší chuti).Přidejte med…
Pokud nemáte čas na pečení, ale potřebujete rychlý dezert, takhle roláda vás nezklame. Než stračí vychladnout palačinky, ušleháte krém a rolování je pak už hračka.…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pomeranč pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou, odstraníme případný zbytek stopky a celý pomeranč i se slupkou rozkrájíme na kostky, dáme…
Žloutky s cukry vyšlehejte do pěny, přidejte tuk, kůru se šťávou, marmeládu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko podle potřeby. Nakonec lehce vmíchejte pevný…
Z vlažného mléka, medu a droždí si uděláme kvásek. Mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, Amaretto, pomerančovou kůru dáme do mísy a zlehka promícháme. Přidáme kvásek a…
Pohlreichův souboj restaurací: Ve čtvrtém díle postoupili kamarádi ze školky. Pražský Dock House zaválel nejen steakem a hamburgerem
Příběh žvýkaček s klukem v sombreru: Směs na jejich výrobu se dovážela až z Nizozemska
Sladká valentýnská překvapení: Prohlédněte si galerii 30 nejkrásnějších dobrot plných lásky