Srnčí kousky na pomerančích

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: cca 80 minut 4 porce Jiné maso 14 názorů

Suroviny

600 g srnčího masa z kýty
8 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
2 lžíce sádla
60 g špeku
2 velké cibule
2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
asi 1 litr kvalitního masového vývaru
sůl podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.

  2. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.

  3. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.

  4. Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

  5. Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí kousky na pomerančích

Tématické fráze: srnčí na pomeranči jelení na pomerancich kančí na pomerančích srnni na pomerancich srnec na pomeranci recepty srnčí kýta na pomerančích srncikousky recept srnčí kýta na pomerančích srnčí maso na pomerančích rcp na srnčí kýtu jeleni gulas na pomerancich kýta na pomerančích srnčí na pomerančívh srnci maso na pomerančích recept srna jak zahustit marmeládu jak zahustit marmeládu srnci kyta s pomeranci srnčí maso kousky srnčí maso na pomeranči

Zapomněl/a jsem heslo