

Srnčí kousky na pomerančích
Doba přípravy: cca 80 minut 4 porce Jiné maso 14 názorů
Suroviny
- 600 g srnčího masa z kýty
- 8 kuliček černého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 1 bobkový list
- 2 lžíce sádla
- 60 g špeku
- 2 velké cibule
- 2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
- asi 1 litr kvalitního masového vývaru
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.
Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.
Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.
Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Srnčí kousky na pomerančích
-
Můžu se zeptat prosím, ten vývar je jedno z jakého masa bude? Díky za odpověď
-
-
no mňáááám
ale bohužel to srnčí také nemám
-
Bingo
-
1974andrea: I bez dovolení, Andy
Díky
A víš, co je na tom celém nejhorší? Že jsem ochutnala pouhopouhé dva pidikousky masa, protože jde o dárek, který zítra putuje do jiných žaludků, než jsou ty naše -
Dělala jsem něco podobného z kančího masa, s dovolením přidám do Podobných a můžu všechny ujistit, že je to dobrota
-
Parádní dobrota
-
Většinou mne maso nebere tak, jako sladkosti, ale tohle vypadá moc hezky, to si uložím
-
krásný rcp
-
-
danielle72:
-
Jana Remkova: Nezbývá než nastartovat Pionýra a honem, ale opravdu honem přijet
-
Danko, kde vzít tu srnu?
. Já bych si tak dala něco divokého!! Třeba mi divoký kůň nakope do zadku a budu mít..co??
-
Danielko, vypadá to moc pěkně a bude to dobré, vždyť je to srnčí-mňam
Jsem ráda, že mohu dát 1.bod