Srnčí kousky na pomerančích

Jiné maso Doba přípravy: cca 80 minut 14 názorů

Jiné maso Doba přípravy: cca 80 minut 14 názorů

Suroviny 4 porce

600 g srnčího masa z kýty
8 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
2 lžíce sádla
60 g špeku
2 velké cibule
2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
asi 1 litr kvalitního masového vývaru
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.

  2. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.

  3. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.

  4. Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

  5. Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.

Komentáře k receptu Srnčí kousky na pomerančích

Tématické fráze: srnčí na pomeranči jelení na pomerancich kančí na pomerančích srnni na pomerancich srnec na pomeranci recepty srnčí kýta na pomerančích srncikousky recept srnčí kýta na pomerančích srnčí maso na pomerančích rcp na srnčí kýtu jeleni gulas na pomerancich kýta na pomerančích srnčí na pomerančívh srnci maso na pomerančích recept srna jak zahustit marmeládu jak zahustit marmeládu srnci kyta s pomeranci srnčí maso kousky srnčí maso na pomeranči