Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Pokrmy z vnitřností 17 názorů

Suroviny

100 g másla
1 středně velká cibule
2-3 stroužky česneku
1 balíček kachních jater (370 g )
2 polévkové lžíce sladké smetany
sůl
pepř
100 g pomerančové marmelády z kousky kůry
5-6 plátků anglické slaniny
+ pokud chceme tak i na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.

  2. Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl, pepř a znovu promixujeme.

  3. Přidáme jemně nasekanou slaninu a pomerančovou marmeládu. Promícháme vidličkou, dáme do misky, zakryjeme alobalem a necháme ztuhnout v ledničce. Nejlépe chutná s chipsy z toustového chleba.

  4. Recept na toustové chipsy:
    Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou.

    Zdroj: časopis : Marianne, pí. Karolína Kamberská

Poznámka

Paštiky si dělám sama, ale místo brusinek jsem použila tuto marmeládu s pomerančovou kůrou, ale ta nemá chybu, už mi jí muž "vzal do parády", ta kůra v ní je vážně moc dobrá. Ještě zkusím sehnat někde tu limetkovou marmeládu, jak měla Andrejka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou

  • Alena Wardasová Alena Wardasová(neregistrovaný)

    Vypadá luxusně, už se mi sbíhají sliny, zítra určitě vyzkouším

    Odpovědět

  • nofrona: je, ještě dnes máme na chlebík, ale opáčko se musí konat:-K:-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Ivčo už mám uloženo;-), určitě to bude dobrotka:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza: děkuji Eli, je moc dobrá, manžel mi ale tvrdí, že ten džem jen málo ppříště, že jo, ale on prý, radši bez, no mne to chutnalo, ale druhý den je nejlepší, je rozleželá a superka:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ivčo, ta musí být skvělá...;-) Určitě vyzkouším, zatím posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • návštěvník: děkuji, já nedávám sem recepty od kolegyněk, toto jsou recepty z časopisu Marianne z října 2012, od jedné autorky časopisu. Mám zde také paštiku, ale tato byla moc dobrá, lepší:-K;-)

    Odpovědět

  • návštěvník návštěvník(neregistrovaný)

    Stejná paštika jako před cca 4 lety od maris.Jen jsou použity játra z kachny.Fotka je pěkná.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova: díky, Aničko, nějak mi ta paštička zde rychle od večera zapadla, ale byla moc dobroučká, tak jsem se o její chuť chtěla s Vámi podělit:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivuš,máš to parádní:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Přiznám se, že paštiky od té doby, co nechováme čuníky, už nevyrábíme, ale tuto bych ochutnala hned. A luxusní je i foto, tak ráda posílám bod :-p:-K:yes:+5:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, máš pěkné fotky;-), paštika bude dobrá. Musím se přiznat, že jsem domácí ještě nedělala, protože u nás se paštiky nejí.

    Odpovědět

  • Olinka5555: tato je velmi rychlá Oli, šup sem, šup tam a je hotová, jen se nechá pak ztuhnout, četla jsem vídeňské recepty, jako je sachr dort, řízky vídeňské i paštičky, tak jsem jednu přidala. Dělávám ji jinak s brusinkama, ale toto je změna v postupu, je celá jinak, než ji dělávám. Ta marmeláda pomeranč s kůrou je moc dobrá, manžel už se do ní pustil a díky:-K

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    super, dělám podobnou z kuřecích jater a je taky mňam, ale s pomerančovým jsem nezkoušela, určitě vyzkouším. Vypadá to dokonale.:yes:
    PS: paštiky vůbec nekupujeme, když na ni dostaneme chuť, tak si uděláme domácí:-)))

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku:Ivi, kachní jatýrka, jsou moc dobrý a paštika z nich musí být luxusní. Máš 2.bod:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: paštika podle karolíny kachní játrová paštika recept kachní játrová paštika recepty karolína kamberská recepty kachní játrová paštika luxusní domácí paštika domácí paštika pohlreich pastika od karoliny karolína paštika nejlepší paštika z kuřecích jater karolína recepty paštika celerova polevka karolina kamberska paštika z kuřecích jater podle polreicha luxusní játrová paštika paštika podle polreicha domaci pastika od karoliny pastika karolina paštika z kuřecích jater podle karoliny pastika dle karoliny recepty od karolíny

Zapomněl/a jsem heslo