Růžičková kapusta s perlovou cibulí, mandlemi a brusinkami

hazel Kuchařka: hazel

Doba přípravy: 10 minut, celkem i s varenim 35 minut 8 porcí Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

125 ml (1/2 hrnecku) mandli nakrajenych na platky
45 ml (3 polevkove lzice)masla rozdelene na 3x
250 ml (1 hrnecek) perlovych cibuli,oloupane a rozkrojene na pulky
900 g ruzickove kapusty rozkrojene na pulky
60 ml (1/4 hrnecku) kureciho vyvaru
60 ml (1/4 hrnecku)ususenych brusinek nebo rybizu
30 ml (2 polevkove lzice) pomerancove marmelady
sul a pepr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do větší pánve dáme mandle a opražíme až budou světle hnědé, asi tak 6 minut.

  2. Když jsou mandle hotové, dáme je stranou a do té samé pánve přidáme lžíci másla a rozkrájenou cibuli, řezem dolů na pánev a pečeme do té doby, až bude cibule do zlatová na řezu. Aši tak 3 minuty.

  3. Přendáme hotovou cibuli do misky, přidáme další lžíci másla a opékáme polovinu růžičkové kapusty, opět řezem dolů. Aši tak 5 minut.

  4. Opečenou kapustu vyděláme z pánve a přidáme poslední lžíci másla a druhou polovinu kapusty a opékáme stejně jako tu první dávku.

  5. Kapustu opět vyndáme, když je opečená, do pánve přidáme kuřecí vývar, brusinky a pomerančovou marmeládu. Vaříme asi 1 minutu za stálého míchání.

  6. Potom vrátíme opečenou kapustu a cibuli na pánev, dobře promícháme a vaříme asi 5 minut, několikrát zamíchat, až bude kapusta měkká.

  7. Přidáme sůl a pepř podle své chutí, posypeme mandlemi a ještě jednou vše jemně promícháme.

Poznámka

Recepis mam ze zdejsich novin. Delam ho casto pro lehci obed a nebo jako predkrm k hlavnimu jidlu vecer.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Růžičková kapusta s perlovou cibulí, mandlemi a brusinkami

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Ďakujem za odpoveď a fotografiu.
    Tu sa to úplne podobá na šalotku,
    odtieň farby je trošku, ale skutočne
    len trošku odlišný (viac do bordova).
    To ale môže byť aj fotografiou.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hazel:v našich končinách je perlová cibuľa drobná - tak 1 - 2 cm, lesklá šupa do strieborná, do červena alebo fialova som nevidela. A šalotka je do fialova, tvarovo inakšia aj väčšia. Tiež nie som odborník, do receptu by som použila šalotku, tú dostať bez problémov. Tú perlovú som nevidela, ale kedysi sme ju doma sadili.

    Odpovědět

  • hazel hazel(autorka receptu)

    Jano,nasla jsem na Google na Ceskem vysvetleni ze rikaji teto cibuli perlovka. Take tam pisi ,ze ji v obchodech tezko uvidite. Ukazuji tam vsak jen bilou. Zde je i cervena. Ja tedy nejsem zrovna velky odbornik pres zeleninu,ale myslim si ze do tohoto recepisu muze byt i jina cervena cibule. Dik za zajem o tento recepis. Zkus to je to opravdu dobre.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hazel: Hmm, tak tu cibulku vůbec neznám. Nejsem si jistá, jestli jsem ji spíš neviděla sterilizovanou ;-)

    Odpovědět

  • hazel hazel(autorka receptu)

    prosciuto: spravne jak pise spagetka,perlova cibule neni "salotka".
    Pridala jsem jeji obrazek. Snazila jsem se to prelozit ,ale vsude me to dava stejny vyznam jako perlova.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Pan Hajzel,
    mám dotaz:
    Perlová cibuľa je cibuľa,
    ktorá je na celom svete
    známa pod názvom "chalotte",
    v našich zemiach známa ako
    "šalotka"?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, taky by mi určitě chutnalo :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Toto by mi chutilo určite! Ružičkový kel milujem na všetky spôsoby, v tomto recepte sú skvelé suroviny!:yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula

Tématické fráze: růžičková kapusta recepty perlové cibulky recept z růžičkové kapusty zeli z růžičkové kapusty s mandlemi růžičková kapusta na másle růžičková kapusta na másle růžičková kapusta jako zelí brusinky

Zapomněl/a jsem heslo