

"Orientální manželství čokolády s pomerančem" Čokoládovo-pomerančové pralinky
Suroviny 33 porcí
- 1 hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa (alespoň 60%)
- 1 pomerančová čokoláda
- 1 lžíce pomerančová marmeláda
- 1 lžička pomerančového oleje (viz tipy a triky)
- pomerančového likéru
Postup přípravy receptu
Teplovzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Do mísy nalámejte 2/3 obou čokolád a nechte zvolna rozpustit. Odstavte z plotny, přidejte zbylou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění (viz tipy a triky).
Do husté čokolády přidejte malého panáka pomerančového likéru - pokud ho neseženete nevadí, pralinky se bez alkoholu nakrásno obejdou. Alespoň je budou moci mlsat i děti a řidiči.
Nakonec přimíchejte lžíci pomerančové marmelády (doporučuji džem z červených pomerančů pro jeho výraznou, jemně nahořklou chuť) a lžičku kořeněného pomerančového oleje.
Vše řádně promíchejte gumovou či silikonovou stěrkou v kompaktní tmavé "těsto".
Při pokojové teplotě (ne v lednici) nechte zchladnout, až hmota mírně zatuhne a bude tvárná.
Poté dlaněmi tvořte malé kuličky (nepravidelný tvar nevadí, naopak pak pralinky vypadají originálně) a pokládejte je na pečicí papír nebo potravinovou fólii (aby se nepřilepily k podložce).
Uložte do lednice na 20 minut ztuhnout (pokud hodně spěcháte, dejte je na 10 minut do mrazáku).
Jestli chcete mít pravidelné kuličky, vyndejte je z lednice po cca 10 minutách, kdy už jsou pralinky pevnější, ale stále tvárné. Pak je stačí znovu vyválet v rukou a pralinky se krásně zakulatí.
Uchovávejte v lednici, nebo v chladné spíži a těsně před podáváním vložte do papírových košíčků (viz tipy a triky).
Poznámka od kuchařky
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopustup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladovo-pomera...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Orientální manželství čokolády s pomerančem" Čokoládovo-pomerančové pralinky
-
-
cathleen:Už to vidím,jak se všude ty košíčky válejí po autě ! A manžel se po mém návratu zvědavě ptá ,jak jim to chutnalo ! Už se mi to jednou stalo s paštikou ze zajíce ! Když se mě ptal,všelijak jsem se vykrucovala ,ale on to poznal ,zařaval na mě jak na Balouna ! Tys jim to sežrala ,že se nestydíš !Když já to rozbalila, jestli to není zkažené........
-
Veronika.Hrozna: Veru, mám stejné myšlenky
Katko, opět krása a určitě moc dobrá -
K@tka: To jsi to tam donesla,já bych je sežrala cestou a zustaly by jenom ty papírové košíčky.
-
Jana Remkova:
-
Anna Kocikova: Děkuji
-
Paráda
-
jsi fakt dobrá
-
-
Veronika.Hrozna: Z normálních 100 gramovek, ale dělám menší kuličky
Když jsem je vzala na ochutnávku do práce, nebyly to ani 4 vteřiny
-
To děláš z kilových čokolád ,že ti vyjde 33 kousku?
U tohoto receptu mně napadne jenom jedna otázka ,jak dlouho to vydrží ? U mně asi 4 vteřiny,teda pokud bych neudělala asi tak z jednoho kila čokolády !