Domácí nutella
Recept ještě nebyl hodnocenVše rozmixujeme v mixéru - čím lepší mixér, tím hladší konzistence (chce to opravdu výkonný mixér). Pokud by byla směs moc suchá, přilijte trošku mléka nebo vody, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše rozmixujeme v mixéru - čím lepší mixér, tím hladší konzistence (chce to opravdu výkonný mixér). Pokud by byla směs moc suchá, přilijte trošku mléka nebo vody, aby se…
Utřeme tuk, žloutky a cukr do pěny. Pak postupně a střídavě přidáváme vlažné mléko, strouhané oříšky se strouhanou čokoládou a mouku smíchanou s práškem do pečiva.…
Z mouky, hery, cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladu několik minut odležet. Mezitím si připravíme náplň-rozinky dáme do hrnku a spaříme horkou vodou.…
Cukroví slepované pikantním džemem je velmi vyhledávané pro zmírnění sladké chuti. Navíc má efektní vzhled a na slavnostním stole se hezky vyjímá. Je nenáročné na…
Naprosto neodolatelné je máslo vyrobené z lískových oříšků. Nejprve oříšky poctivě opražíme a poté je ve výkonném mixéru zpracujeme na hladkou lahodnou pastu. Uvidíte že…
Piskot upeceme na 180C 20-30 minut. Rozpulime, spojime marmeladou, polejeme polevou, okraje ozdobime orechovou mouckou. Nakrajime pomerance na pulmesicky, odkrojime…
Máslo si vyšleháme s cukrem a vejci, mouku prosejeme, smícháme s kořením, sodou, práškem do pečiva a kakaem a postupně přimícháváme do směsi. Přidáme jogurt a oloupané…
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny ořechy nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh.…
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny ořechy nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh.…
Nechala jsem za sebe pracovat robota, ale v klidu se to dá zvládnout ručně, neb se jedná o klasické třené těsto jako na bábovku. Troubu si nechte vyhřát na cca 170°C. …
Mouku s cukrem a s bílky smícháme (nešleháme) a přidáme mandle s oříšky (nebo jen mandle).Nalijeme to do formy "srnčí hřbet".Formu vyložíme pečicím papírem. Pečeme při…
Z másla, obou cukrů, jak moučkového, tak i vanilkového, vajec, oříšků, skořice a mouky zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z těsta vytvarujem…
Vepřovou kýtu nakrájejte na na tenké plátky. Ve větší misce rozmíchejte med se třemi lžícemi oleje, lehce osolte a opepřte. Lískové oříšky nasekejte najemno a polovinu…
TĚSTO: Oddělit bílek od žloutku - z bílku vyšlehat pevný sníh. Žloutek vyšlehat s cukrem, vanilkovým cukrem a přilévat mléko. Potom přidat mouku promíchanou s kypřícím…
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, oloupané lískové oříšky, cukr, kakao a kůru z pomerančů. Do menší misky vymačkáme šťávu z pomerančů a promícháme s kokosovým olejem…
Smícháme suroviny na těsto a uděláme z něho kuličky. Ty pak namočené v práškovém cukru dáme do formičky na vosí hnízda a prstem nebo koncem vařečky uděláme důlek. Pak…
Nejdříve připravíme kvásek a to z půlky droždí, trochy mléka a lžičky cukru. Ještě před přípravou těsta namočíme rozinky do rumu.Dále všechny suroviny dáme do mísy a…
Kakaová granola: Troubu rozehřejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte pečící papír. Banán nakrájejte na menší kusy a vložte do mísy. Přidejte lžíci kokosového tuku.…
Červenou řepu očistíme a ve slupce uvaříme doměkka (asi 30-45 minut). Uvařenou necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky.V hrnci…
Nejprve na suché pánvi opražíme kokos dozlatova a necháme vychladnout. Do 3 misek dáme vždy 1 sýr Palouček a 1 kostku smetanového taveného sýru.Do jedné přidáme…
Všechny suroviny dáme do mísy a metlou promícháme. Na rozpálený vaflovač klademe 3 lžíce těsta a pečeme asi 4 minuty.Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme pudink…
Den předem připravíme suroviny na krém. Do malého kastrůlku vlijeme smetanu a přidáme nalámanou čokoládu. Vše opatrně zahříváme za stálého míchání, dokud se čokoláda…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Staročeské vopelky s povidlovou náplní se opékají nasucho. Krásně vláčné zůstanou díky potření sádlem ihned po upečení
Magická svatojánská noc: Upečte si slaný svítek s bylinkami podle starodávného receptu
Louis de Funès byl gurmán. Nepohrdl ale vepřovými ledvinkami nebo zelňačkou a sám si pěstoval bio zeleninu