Vepřové plátky podle Petra Voka

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty nebo pečeně
1 cibule
sůl
asi 5 kuliček nového koření
1 lžíce hladké mouky
citrón
50 ml bílého vína
40 g libovější slaniny
2 lžíce sádla
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
    V hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji opéct dorůžova. K cibuli pak přidáme plátky masa a z obou stran je rychle osmahneme.

  2. Opečené maso zalijeme šálkem horké vody, přidáme kuličky nového koření a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

  3. Měkké plátky vyndáme z hrnce a odložíme do tepla. Všechnu tekutinu zbylou v hrnci vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a omáčku necháme dobře provařit.
    Ke konci vaření omáčku dochutíme citrónovou šťávou (stačí 1 lžíce), zalijeme vínem a do omáčky vrátíme prohřát plátky masa.

  4. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvičce jí necháme opéct na zlatavé škvarečky. Pak škvarečky vmícháme do omáčky.
    Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 335 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky podle Petra Voka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové plátky řízek petra voka vepřové plátky recepty vepřové plátky z kýty recept plátek petra voka vepřové maso recepty voka plátek pana voka řízek pana voka platek dle petra voka recept vepřové plátky vepřové dle pana voka plátky kýty s omáčkou a bramborem top recepty veprove maso petra voka vepřové maso recept rizky pana voka řízek podle petra voka vepřové plátky recept vepřová kýta plátky recepty vepřová kýta podle pana voka vepřová kýta pana voka

Zapomněl/a jsem heslo