Hrnkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,50 g |
| Tuky | 49,50 g |
| – nasycené | 5,50 g |
| – nenasycené | 41,00 g |
| –– mononenasycené | 27,00 g |
| –– polynenasycené | 14,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 25,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka…
Jemné filo trojhránky s lahodným krémem uvnitř a lesklou vrstvou růžového sirupu na povrchu jsou exotickou pochoutkou. Křupavé těsto v kombinaci s nadýchanou náplní a…
Cukroví, které potěší nejen na chuti, ale i vzhledem, jistě z talíře zmizí jako první, ale to je přece to, co od strávníků očekáváme. Připravte jim tyto pistáciové…
Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Laskonky mají sice andělské vzezření, ale jejich chuť je velice hříšná. Křehoučké bílkové oválky s kokosem protřeme lahodným krémem s kávovou chutí a povrch dozdobíme…
Strojkové cukroví je rychlejším způsobem, jak dosáhnout pravidelných a stejných tvarů. Netradiční chuť pak vykouzlíme z pistáciového pudinku, který těsto i obarví.…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina.…
Křehké sýrové pečivo je ideální jako večerní zobání k televizi, nebo jako slaná chuťovka na oslavu. Posypat je můžete tím, co máte rádi, třeba hrubou solí a kmínem,…
Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou…
Chlebíček: Změklé máslo a cukr společně vyšleháme. Postupně přidáváme a zašleháváme jedno vejce po druhém. Přidáme smetanu, sůl a krátce šleháme. Mouku prosejeme…
Drobné vánoční dortíčky zaujmou pěkným vzhledem a potěší lahodnou chutí. Cukroví z mandlového těsta slepíme pudinkovým krémem, namáčíme v čokoládové polevě a ozdobíme…
Zdravé mlsání ze sušeného ovoce, ořechů a kvalitní čokolády. Nejen, že lahodí oku, ale zároveň skvěle chutná a na milost ho vezmou i odpůrci klasického vánočního cukroví…
Pistácie namočíme přibližně na 1 hodinu do vody, poté slijeme a přendáme do výkonného mixéru (blenderu). Přidáme jeden hrnek vody, javorový sirup, vanilku, kardamom a…
Pistáciové rohlíčky jsou jemnou variací klasického vánočního cukroví, která si vás získá svou jedinečnou chutí. Kombinace křehkého těsta s jemně namletými pistáciemi je…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som olej a vlažnú vodu. Múku, celý mak, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vmiešala. Plech som…
Mouku promícháme se solí, moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo, žloutek vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 min. odpočinout do ledničky. Těsto…
Vše rozmixujeme na hladkou směs a máme hotovo! Použijte do dortíků, koláčů nebo pralinek. :-)
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Pistácie jsou skvělými ořechy, které mají svoji typickou chuť. Z křehkého máslového těsta upečeme rohlíčky, slepíme marmeládou nebo oblíbeným krémem, polijeme čokoládou…