Hrušky v horkém čokoládovém krému
Recept ještě nebyl hodnocenHrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku …
Asi pět dní dopředu než upečeme dort si vymodelujeme figurky, aby nám dobře vytvrdly - práce je podobná jako s plastelínou, figurky uchováváme v suchu a chladu (mimo…
Kuře stáhneme opatrně z kůže tak, abychom ji příliš nepotrhali. Na pomaštěný alobal rozprostřeme kůži, trochu osolíme a stejnoměrně poklademe kusy masa, které jsme…
Naše země se otevírá světu, stále více lidí cestuje za exotikou a přináší si odtud vzpomínky. Doma si je pak můžeme připomínat i chuťovými požitky. Tyto smažené placičky…
Nádherná piskáciová srdíčka s růžovou polevou oslní vaše milé a věřte, že každý bude chtít alespoň ochutnat. Těsto je nadýchyné díky fíglu s limonádou a sodou v těstě.…
Lahodné domácí pralinky se skvěle hodí jako jedlý dárek. V těchto pralinkách vás okouzlí skvělá kombinace bílé čokolády, čaje matcha a pistácií. Potěší také pěknou…
Sladký chlebíček je skvělý způsob, jak zužitkovat zralé banány. Ty mu dodají sladkost i vláčnost. Tento chlebíček se navíc hodí i pro slavnostní dny, je totiž opravdu…
Kombinace banánu, karamelu a šlehačky, to je vskutku slavnostní propojení chutí. Vyzkoušejte tradiční dort Pavlova v tomto chutném pojetí. Křupavý bílkový základ je…
Jemné filo trojhránky s lahodným krémem uvnitř a lesklou vrstvou růžového sirupu na povrchu jsou exotickou pochoutkou. Křupavé těsto v kombinaci s nadýchanou náplní a…
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vláčná bublanina plná ovoce. Jaké ovoce zvolíte, je čistě jen na vás. Bublanina je skvělá s třešněmi, jahodami, borůvkami nebo…
Nepečený dort s jahodami má díky vrstvení náplně na řezu krásný vzor. Želatina v krému pomůže udržet jeho tvar a popcorn v korpusu dodá zajímavý chuťový rozměr. Příprava…
Lehký a svěží cheesecake ve skle je ideální letní dezert. Krémová vrstva se skvěle doplňuje s ovocem a křupavým základem, zatímco pistácie dodají šmrnc. Rychlý na…
Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina.…
Mrkvový salát s pistáciemi je svěží a barevná příloha, která spojuje sladkost mrkve s jemně nasládlými oříšky a pikantními olivami. Lehce dochucený citronovou šťávou a…
Mrkvový salát s pistáciemi je svěží a barevná příloha, která spojuje sladkost mrkve s jemně nasládlými oříšky a pikantními olivami. Lehce dochucený citronovou šťávou a…
Tvaroh smícháme se solí a pepřem.Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou šunku a nasekané pistácie, vše smícháme.Podáváme s pečivem.
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou…
1. Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Mouku promícháme…
Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte ve vodní lázni spolu s cukrem, dokud nevznikne nadýchaná tužší pěna. Kastrůlek poté ponořte do ledové vodní lázně a opět…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Do dortové formy naskládáme piškoty a zalijeme je jedním z pudinků. Na něj opět naskládáme piškoty a zalijeme polovinou náplně ze zakysaných smetan a cukru. Opět…
Připravte si 500 g hotových plátů na lasagne, které se nemusí předem vařit.Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a zakysanou smetanou, šťávu…
Banán nakrájíme na menší kousky a každý kousek napíchneme na špejli. Takto připravené banány necháme přes noc v mrazáku. Druhý den si připravíme čokoládovou polevu,…
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…