Makronky
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vláčná bublanina plná ovoce. Jaké ovoce zvolíte, je čistě jen na vás. Bublanina je skvělá s třešněmi, jahodami, borůvkami nebo…
Lehký a svěží cheesecake ve skle je ideální letní dezert. Krémová vrstva se skvěle doplňuje s ovocem a křupavým základem, zatímco pistácie dodají šmrnc. Rychlý na…
Připravte si 500 g hotových plátů na lasagne, které se nemusí předem vařit.Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a zakysanou smetanou, šťávu…
Granola: Troubu předehřejte na 170°C, dva plechy vyložte pečícím papírem a vymažte je kokosovým olejem.Všechny ořechy nasekejte na větší kusy, dejte do mísy a přidejte…
Oloupané banány rozmixujeme s cukrem, citronovou štávou, rumem a šlehačkou. Hustý krém rozdělíme do misek a posypeme sekanými pistáciemi.
1. Mango oloupeme a nakrájíme na větší kostky. 2. V misce smícháme mascarpone a smetanu na šlehání s cukrem (ten dáme dle chuti) a vyšleháme dotuha. Necháme vychladit…
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…
Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Piškoty rozdrťte válečkem nebo nasekejte v kuchyňském robotu.Přesypejte je do mísy a přidejte prosátý cukr,tuzemák,med,špetku soli a změklé máslo. Vypracujte tuhé těsto…
Rozválené listové těsto pokrájíme na menší obdélníčky, naplníme nádivkou a zavineme. Silně obalíme v cukru, upevníme oříšky a dáme na plech na papír. Pečeme - no jako…
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Po chvilce přidáme nasekaný česnek a na kousky pokrájené žampiony. Když žampiony zezlátnou,…
Na vál dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké…
Mouku, moučkový cukr, žloutek, máslo a pomerančovou šťávu zpracujeme na těsto. Dáme ho na 30 minut odležet do lednice. Pak vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3…
Bielky naslahame so stipkou soli a pridae cukor. Dobre vyslahame. Pridame najemno zomlete pistacie a mandle, jemne zamiesame do bielkov. Na plech vylozeny papierom na…
Naše země se otevírá světu, stále více lidí cestuje za exotikou a přináší si odtud vzpomínky. Doma si je pak můžeme připomínat i chuťovými požitky. Tyto smažené placičky…
Všechny suché ingredience na těsto smícháme, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, přidáme olej a vymícháme hladké těsto.Těsto nalijeme na plech a posypeme…
Nádherná piskáciová srdíčka s růžovou polevou oslní vaše milé a věřte, že každý bude chtít alespoň ochutnat. Těsto je nadýchyné díky fíglu s limonádou a sodou v těstě.…
Sladký chlebíček je skvělý způsob, jak zužitkovat zralé banány. Ty mu dodají sladkost i vláčnost. Tento chlebíček se navíc hodí i pro slavnostní dny, je totiž opravdu…
Sladkou tečku v podobě dezertu po vydatném obědě odmítne málokdo. Rychlý nepečený dezert z drcených sušenek, pistácií, jogurtu a smetany s čokoládou, poslouží také i…
Nepečený dort s jahodami má díky vrstvení náplně na řezu krásný vzor. Želatina v krému pomůže udržet jeho tvar a popcorn v korpusu dodá zajímavý chuťový rozměr. Příprava…
Šťavnaté meruňky, voňavý marcipán a křupavé pistácie tvoří harmonické trio v tomto elegantním bezlepkovém koláči. Ideální pro slavnostní chvíle i běžné letní mlsání –…
Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina.…