Kuřecí stehna po provensálsku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
V horkých letních dnech, kdy nemáme chuť na teplá a sytá jídla, přijde vhod salát, se šťavnatým kuřecím masem, dochucený sladkokyselou zálivkou. Je ideální jako rychlý…
V horkých letních dnech postrádáme chuť na teplá a hutná jídla. Ideální volbou pro lehký oběd, či večeři, je salát z polníčku a rukoly, s mozzarellou a rajčátky,…
Chlebík rozrežeme na 3 časti, natrieme nátierkovým maslom, poukladáme nato syr a šunku a vrch torty ozdobíme salámou, olivami, hroznom, rajčinami syrom a mrkvou.
Dáme předehřát troubu na 180° C. Kuřecí prsa prokrojíme a přes fólii lehce z obou stran naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Na každý plát masa položíme 2 plátky šunky,…
Vyválíme si listové těsto, pomažeme kečupem, položíme salámy a na ně cherry rajčátka. Sypu strouhaným sýrem, ale výborný je i sýr strouhaný v sáčku(kde je více druhů…
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou…
Toto výborné jídlo z kuřecího masa a zeleniny připravíme během chvilky. Maso orestujeme, ve výpeku orestujeme i česnek, zázvor a zeleninu, a podusíme na skus. Dochutíme…
Na ppánvi na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a staročeské koření a chvíli restujeme. Když je maso měkké přidáme nakrájený pórek, rajčátka…
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru na hladkou omáčku a dle potřeby dochutíme hrubozrnnou solí.Před podáváním omáčku prohřejeme v hrnci a můžeme servírovat s…
Olivy rozpůlíme, zeleninu očistíme a nakrájíme. Vše dáme do větší mísy. Zálivka: do malé misky dáme Cottage, hořčici, olej, přistrouháme zázvor, ochutíme kari kořením…
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájená cherry rajčátka, krevety a nať cibulky. Do jogurtu přidáme hořčici, sůl,…
Uvaříme čočku dle návodu. Většinou vaříme cca 30 minut v poměru 1:2 (čočka:voda).Vychladnutou čočku smícháme s pokrájenými rajčaty, cibulí (já ji ještě předem spařím,…
Uzenou kotletu vykostíme (kost nevyhazujeme, můžeme použít na vývar) a nakrájíme na 2cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka…
Listové těsto rozválíme, poklademe šunkou, sýrem a dalšími ingrediencemi. Nakonec závin zabalíme do válečku. Konce pořádně přimáčkneme k sobě.Povrch závinu potřeme vejci…
Na oleji jsem si osmahla na drobno nakrájenou cibulku a restovala, dokud nezesklovatěla. Poté jsem k ní přidala kari, kurkumu, kmín a koriandr, promíchala, nechala…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Avokádo vydlabeme a rozšťoucháme vidličkou.Přidáme najemno nakrájenou cibuli, rajčata a prolisovaný česnek.Osolíme, opepříme, zakápneme citronem, promícháme a podáváme…
Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cuketu na čtvrtkolečka, květák nadrobno, cibulku na špalíčky a rajčata rozpůlíme.Do rozehřáté hluboké nebo wok pánve dáme olej a…
Tortellini uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek.Špenát propláchneme, odlomíme stonky, ale není to nutné. Zalijeme vroucí…
Pokrm inspirovaný mexickou kuchyní. To jsou tyto chilli fazole s cizrnou a klobásou. Jde o velmi snadný a rychlý pokrm, kdy ze suroviny vytvoříme hustou pikantní omáčku…
Křepelčí vajíčka vaříme 3 minuty a ihned přendáme do studené vody. Zachlazená oloupeme, překrájíme na poloviny a dáme stranou.Ledový salát natrháme nebo nakrájíme na…
Masové kuličky mohou být pokaždé jiné, stačí si rozmyslet, čím je ochutit. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a…
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Jak poznat v obchodě kvalitního uzeného lososa? Roli hraje barva i označení na obalu, všímat si musíme i metody uzení
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka