Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: příprava 20 minut,vaření 45 minut 6-7 porcí Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

1000 g vepřové kýty
110 g Nivy
2 pl rybízové marmelády
3 pl sladké chilli omáčky
1 cibule
6 cherry rajčátek
plátek másla
sůl
mletý pepř na okořenění masa
nit na zajištění rolády
dvojitý plát alobalu na zabalení masa
6 dl horké vody
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a osušené maso rozřízneme na stejnoměrnou placku a nejlépe přes fólii nebo igelitový sáček rozklepeme na plát. Očištěnou cibuli a rajčátka nařežeme, cibuli na tenké půlměsíčky, rajčátka na silnější plátky. Sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Připravený plát masa mírně osolíme a opepříme po obou stranách, z vnitřní strany potřeme marmeládou, posypeme sýrem a zabalíme do rolády, kterou ještě pro jistotu na několika místech utáhneme nití.

  3. Alobal potřeme máslem, poklademe cibulí, rajčátky a kousky zbylého másla a zastříkneme chilli omáčkou. Položíme roládu, potřeme zbytkem chilli omáčky a pečlivě ji do alobalu zabalíme.

  4. Do papiňáku dáme nerezový pařák na ohřívání knedlíků, přilijeme 6 dcl horké vody a opatrně vložíme zabalenou roládu. Dbáme na to, aby byl alobal otočený překladem nahoru a případně puštěná šťáva nemohla vytéct.

  5. Až začne voda v hrnci vařit a ventil hodně ucházet, ubereme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 45 minut. Poté vypneme a necháme dojít.

  6. Pak hrnec otevřeme, roládu vytáhneme, položíme na vhodný talíř, nebo mísu a alobal otevřeme. Roládu přendáme na prkýnko, odstraníme nitě, nakrájíme na úhledné porce a uchováme v teple.

  7. Šťávu z alobalu přelijeme do menší nádobky, ponorným mixérem rozmixujeme a tím ji i zároveň zahustíme. Roládu podáváme s bramborovou kaší a přeléváme teplou šťávou.

Poznámka

Zkusila jsem další papiňáčkovou verzi a protože maso bylo šťavnaté, chutné a šťáva velice dobrá, tak vám svůj receptík přidávám. Můžete samozřejmně udělat z menší dávky masa a s jinou náplní, záleží, co doma v lednici máte:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 215 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    verca:Věruško,pokud jste začátečník,bude asi nejlepší,když požádáte přímo v řeznictví,aby Vám z kýty(nebo vepřové plece)ukrojili plát na roládu a ten si pak doma naklepete do patřičného tvaru:-)Přidávám tady odkaz na menší vychytávku,kde lze i z menších naklepaných kousků masa vytvořit roládu(například z menších vepřových řízků,kuřecích prsních nebo stehenních řízků)V masně zakoupíte vepřovou tukovou blánu 1kg za cca 8kč,-.Na roládu bude stačit přibližně 20dkg a pak můžete pracovat podle napsaného postupu.Náplně můžete zvolit libovolné.Stačí maso lehce osolit,opepřit,lehce potřít hořčicí a poklást na tenké plátky nakrájenou uzeninou(anglická slanina,nebo šunka,prostě,co máte rádi.Pro hezký vzhled na řezu můžete do náplně přidat různě barevnou papriku,posypat nasekanou zelenou petrželkou,nebo natí lahůdkové cibulky).Přeji Vám,ať se dílko podaří:yes::-Khttp://www.toprecepty.cz/recept/16671-kureci-rolad...

    Odpovědět

  • verca verca(neregistrovaná)

    Anna Kocikova:nemohla by jste poradit jak presne takhle krasne naporcovat maso na roladu. Jsem začatečník a moc nevim jak na to

    Odpovědět

  • Lolozlo Lolozlo

    Mmm...mňamkové :yes:

    Odpovědět

  • Lolozlo Lolozlo

    Mmm...mňamkové :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Já vám všem velice děkuji za moc milé a vřelé komentáře,které jste mi tady děvčata napsaly:-KMoc jste mě potěšily a udělaly velkou radost:-*:-))Mnohé z vás víte,že papiňáček je moje slabost a ráda v něm vařím;-)Až zase budu mít nějakou dobrotu odzkoušenou na manžílkovi po které se neudáví,ráda vám ji opět přidám:-))
    Ještě jednou i za bodíky díky:-*:-K:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    paní Papinová,:-K:-K pomlaskáníčko, pěkné papáníčko... posílám plusík:-p;-):-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkná až k nakousnutí:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Super receptík:-p;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko skvělé:yes::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-)) neangažovali Tě výrobci Papinova zázraku, abys jim vymýšlela recepty? Pokud ne, měli by to udělat ;-):yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tak tomu se jářku rika napad za dveste:-p:yes: pekne jsi to anyzku vymyslila;-)a vypada to veelice dobre:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ;-)Aničko, tak teď jsem probrala lednici a mám vše, zkusím takto v papiňáku, dělala jsem to telecí také v papiňáku, ale roládku máš krásnou, já toto ještě zde nezkusila, zkusím ji také, díky za stálé inspirace:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • eva hubova eva hubova

    Tak to by mě nenapadlo, dělat v tlakáči...hezký recept:-p krásné foto:yes:6

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová roláda pečená v alobalu jak naporcovat maso na roládu masová roláda v alobalu kuřecí roláda v alobalu vepřová roláda hovězí rolada v alobalu pecena rolada v alobalu nejlepší kuřecí roláda vepřová roláda z kýty skvělá vepřová roláda jak vytvorit plat masa na roladu plat na veprovou roladu rolada pecena v alobalu rolada z veprovych rizku nápln do vepřové rolády jak pracovat s papinakem jak naporcovat kytu na roladu vepřové roláda pečená v alobalu epřová roláda veprova rolada jak naporcovat maso