Celozrnné rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,43 g |
– nasycené | 0,29 g |
– nenasycené | 1,14 g |
–– mononenasycené | 0,29 g |
–– polynenasycené | 0,86 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,29 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 71,43 g |
– cukry | 35,71 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií. Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. 100ml šťávy…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Mouku, mléko a kokos dáme do mísy. Přidáme nakrájené máslo, žloutky, slad a cukr (cukr jsem si rozemlela, aby byl jemnější). Propracujeme a nakonec přidáme jablečné pyré…
Všechny suroviny pořádně propracujeme a těsto necháme alespoň 2-3hod uležet. Potom si ho rozdělíme na 16 dílků a do každého zabalíme švestku. Vytvarujeme kuličky a dáme…
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme nakrájené máslo a vejce. Zpracujeme a těsto zabalené do fólie necháme nejméně 1hod odpočinout. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme…
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme slad, vejce a nakrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1hod odpočinout v chladu. Těsto rychle…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10min odpočinout. Promícháme, přidáme vejce, olej a…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Vynikající sterilované papriky ve sladkokyselém nálevu: Když je předem upečete, získáte i parádní základ do omáček
Plněné papriky v rajské omáčce: Typickou sladkokyselou chuť zajistí cukr a citronová šťáva, vůni kombinace koření
V čem tkví síla probiotik a jak vám mohou pomoci?