Špenát se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenát umyjeme a osušíme.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme polohrubou mouku a opečeme na oleji.Přidáme špenát a krátce za stálého míchání vaříme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špenát umyjeme a osušíme.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme polohrubou mouku a opečeme na oleji.Přidáme špenát a krátce za stálého míchání vaříme …
Zelí je bohatým zdrojem vlákniny. Zdravý zelný salát se sladkokyselým nálevem zvládne vykouzlit v pohodlí domova i úplný začátečník. Skvělá příloha k pečenému masu, či…
Králičí maso je lehké a dietní. Díky dlouhému marinování v lehce pikantní směsi z koření a česneku získá intenzivní chuť a po upečení zůstane krásně jemné a šťavnaté.…
Při správném načasování můžete mít těstoviny penne, krátké trubičky s vroubky, podávané s mletým masem a žampiony ve smetanové omáčce, do půl hodiny hotové. Na talíři je…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce. Poslouží nejen jako pomazánka na jednohubky či chlebíčky, ale také jako rychlá večeře. Pomazánka z aromatické nivy…
Zapomeňte na kupovanou směs a vraťte vlašskému salátu poctivou chuť. Vyzkoušejte tento domácí recept s bramborami, šunkou, jablkem a ančovičkami v krémovém dresinku z…
Nepečený makový dort zvládnete připravit bez složitého pečení. Jemná maková náplň s piškoty a vrstvou bílé čokolády chutná skvěle a navíc vypadá slavnostně. Dokonale…
Připravte rodině jednoduché jídlo z kuřecího masa s nápaditou paprikovou omáčkou. Příprava vám zabere minimum času a výsledek zasytí i zachutná. Přílohu vyberte podle…
Nenáročný, ale přitom tak dobrý a zdravý. Takový je přesně tento salát z červeného a bílého zelí. Křupavé nudličky ochutí šťáva z citronu a také osvěžující kuličky…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Vanilkou a citronem vonící křehké linecké je neodmyslitelnou součástí Vánoc. Avšak toto cukroví můžete upéct kdykoliv i během roku. S osvědčeným receptem vyhlášené…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a jemně pokapeme olejem.Lososa natrháme nebo nakrájíme na středně velké kousky. Lososa osolíme, opepříme.Na pánvi s…
Do misky smíchám všechny ingredience na trubičky, na pět minut si těsto odložím (nemusí být). Zatím si nachystám trubičky (kovové střední), váleček, nožík, rozehřát…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Hlíva ústřičná je řazena mezi superpotraviny. Zkuste z ní vykouzlit báječný oběd nebo večeři podle tohoto receptu. Všechny suroviny jen pokrájíte, vložíte do pekáčku,…
Máte rádi červenou řepu? Je vhodná nejen k zavařování, ale připravíme z ní mnoho výborných pokrmů. Třeba vynikající zeleninovou pomazánku, kterou podáváme na topinkách…
Tradiční rybí polévka je součástí štědrovečerní večeře. S knedlíčky z vařeného kapřího masa a strouhaného sýru a s hvězdičkami z nudlového těsta chutná skvěle již od…
Tradiční rybí polévka je součástí štědrovečerní večeře. S knedlíčky z vařeného kapřího masa a strouhaného sýru a s hvězdičkami z nudlového těsta chutná skvěle již od…
Mrkev a ořechy dávají bábovce vláčnost a chuť. Svým složením velice připomíná oblíbenou severskou pochoutku - švédský mrkvový dort. Bábovka je hezčí na pohled a když…
Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kousky. Slaninu opečeme na másle, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vejce prošleháme se sýrem a solí.Směs přilijeme k cibuli a…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Jistě vás překvapí, jak křehké tyto řízky jsou a to díky naložení v jogurtu. Určitě si na nich pochutná celá rodina a oceníte i rychlou a nenáročnou přípravu. Řízky…
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…