Kuřecí salát s ananasem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Dále nakrájíme pórek na půlkolečka, přidáme žampióny a ananas. Spojíme majonézou a přilijeme i trochu šťávy z kompotu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prsa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Dále nakrájíme pórek na půlkolečka, přidáme žampióny a ananas. Spojíme majonézou a přilijeme i trochu šťávy z kompotu.…
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale…
Šunková nepečená roláda plněná sýrem a jemnou pomazánkou je rychlý a efektní recept, který se hodí na každou oslavu. Šťavnatá šunka tvoří základ, který obklopuje…
Makrely sice nejčastěji konzumujeme jako součást pomazánky, ale i pečené jsou jednoduše úžasné. A nejlíp, když je připravujete venku. Máme pro vás recept na makrely…
Jednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před…
Brokolice je chutná a zdravá zelenina. Stačí ji doplnit o pár surovin a vykouzlíte jídlo pro celou rodinu. Zapečený nákyp v sobě ukrývá kromě brokolice ještě měkký salám…
Pokud máte chuť na něco sladkého, upečte tyto výborné koláčky z kynutého těsta. Koláčky naplňte makovou náplní s džemem, skořicí a čokoládou a ozdobte mandlemi. Místo…
Pikantní omáčka, která přináší výrazný a pálivý zážitek. Je plná bohaté a aromatické chuti pepře, a skvěle se hodí k masu, grilovaným pokrmům či zeleninovým jídlům.
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.Okapané zelí dáme do…
Bábovkovou formu vysteleme pečícím papírem. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a kořeníme podle chuti. Naskládáme polovinu dávky masa dovnitř formy, dáme…
Báječně chutnající housky k svačině nebo večeři pro rodinu upečete z těsta s přidáním majonézy. Housky jsou velice chutné, nadýchané a vláčné. Jistě si na nich…
Tvarohová zebra upoutá svým vzhledem na první pohled. Krásného mramorování dosáhnete prostým střídáním těsta ve formě. Vršek dortu můžete nechat jen tak, nebo ozdobit…
Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí.…
Klíčem k úspěchu ovocných knedlíků je hlavně těsto. Musí být lehké, přesně jako tyto tvarohové s trochou dětské krupice. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, například…
Přemýšlíte, co dobrého připravit k obědu? Vyzkoušejte tato zapečená kuřecí stehna, která v kombinaci s žampiony a kapií chutnají výborně. Anglická slanina a nakládaný…
Pařížský salát patří spolu s pochoutkovým a vlašským salátem mezi stálice českého lahůdkářství. Dnes už jej seženeme téměř v každé večerce, ale tomu domácí se nic…
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i…
Zbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Křupavá veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená se…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Další oblíbené jídlo z jednoho pekáčku, u kterého můžete využít svou fantazii nebo zužitkovat to, co vám zrovna překáží v lednici. Kuřecí maso s pečenými bramborami je…
Koření: tymián, oregano a koriandr smícháme v misce, zakápneme citronovou štavou, plátky masa naklepeme, osolíme, vetřeme smíchaným kořením z obou stran pěkně do masa,…
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…
Musaka je pokrm pocházející z oblasti Balkánu a Blízkého východu, který zdomácněl i u nás. V tradiční podobě se připravuje s lilkem a další zeleninou. Zde je lilek…