Jemny jablecny kolac s vanilkovym kremem
Recept ještě nebyl hodnocenVsechny suroviny na krem smichame a pridame jedno nadrobno nakrajene jablko (zbavene jadrince, slupku nechame). Listove testo rozvalime na tenko a prendame do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vsechny suroviny na krem smichame a pridame jedno nadrobno nakrajene jablko (zbavene jadrince, slupku nechame). Listove testo rozvalime na tenko a prendame do…
Listové těsto vyválíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Poklademe piškoty, pokapeme malinko rumovou trestí a potřeme rybízovým džemem. Zasypeme nastrouhanými…
Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka, dvou pudingů a cukru. Necháme vychladnout.Vychladlý puding smícháme s polovinou pudinkového prášku.Listové těsto rozdělíme na 3 díly,…
Dyňu nastrúhame. Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú dyňu, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Necháme prechladnúť. Potom vmiešame…
Listové těsto dáme do formy, položíme na ně pečící papír, zasypeme fazolemi (aby se těsto nevyboulelo) a dáme lehce zapéct (než začne žloutnout).Mezitím na pánvi…
Nakrájíme si na drobno cibuli, brambory, petrželku, pórek a houby/žampiony. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opékáme, dokud se nám maso nezatáhne a nebude už…
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a vykrojíme jadřinec.Do střední pánve nasypeme 170 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat,…
Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové…
Listové těsto vyválíme na obdélník a přendáme na pečící papír.Polovinu natřeme bazalkovým pestem, posypeme strouhanou mozzarellou a rozprostřeme šunku.Překryjeme…
Panenku důkladně očistíme, zbavíme všech stříbřitě lesklých blan, které by dělaly maso tvrdé. Pokud máme maso na jednom konci zúžené, podložíme tuto část pod maso, aby…
Zapneme troubu na 200 °C. Těsto rozbalíme a přendáme s papírem na plech. Okraje těsta přehneme cca 1,5 cm dovnitř, potřeme rozšlehaným žloutkem (zbylý dáme zpět do…
Dáme stranou 30 g salámu na ozdobu a 70 g rozmixujeme a přendáme do misky. Přidáme sýr, změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme. Postupně přidáváme horké mléko a…
Kdo říká, že cukroví by mělo být jen sladké? Slaná dobrota pro klidný večer u televize, jistě však neurazí ani návštěvu. Pochutnejte si se svými přáteli na pikantních…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Jadranské řezy se zdají být složité na přípravu, ale opak je pravdou. Listové těsto kombinujeme s ořechovým piškotem a máslovým krémem. Povrch moučníku po sestavení…
Štrúdl patří mezi velmi oblíbené moučníky a snad každý má ten svůj osvědčený a oblíbený recept. Jeho přípravu nám nejvíce usnadní již rozválené listové těsto a také…
Mezi oblíbené české zákusky patří i kremrole. A není se čemu divit, rulička z listového těsta plněná výborným nadýchaným sněhovým krémem, jemně posypaná moučkovým cukrem…
Slané košíčky jsou skvělé jako pohoštění na večírek, hodí se i jako svačina na cesty. Díky listovému těstu je příprava velmi snadná. Stačí ho naplnit vařenou brokolicí a…
Šátečky z listového těsta připravíme velmi snadno. Náplň můžeme zvolit podle chuti. Skvěle chutnají s vařenou brokolicí a nivou, která svou výraznou chutí náplň dobře…
Pokud máte rádi záviny z listového těsta, určitě vyzkoušejte i tuto variantu s voňavou švestkovo-perníkovou náplní. Kromě perníčků ji provoní i rum, který použijete na…
Šťavnaté sladké broskve v kabátku z lístkového těsta chutnají báječně. Voní skořicí a rumem a místo pecky ukrývají rozinky a piškot. Upečte je a překvapte své blízké…
Taštičky z listového těsta, plněné šťavnatou broskví , voní po vanilce a skořici. Díky listovému těstu je jejich příprava snadná a zvládne ji i začátečník. Výsledkem je…
Karamelizovaná jablka pečená pod plátem máslového těsta a servírovaná vzhůru nohama – to je slavný Tarte Tatin. Elegantní francouzský dezert, který spojuje jednoduchost…
Listové těsto je skvělé svojí variabilitou, jelikož z něj můžeme upéct prakticky cokoliv. K Velikonocům tak můžeme připravit krásná plněná vajíčka. Dovnitř upečených…