Treska tmavá pečená na másle
Recept ještě nebyl hodnocenV českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 320 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v…
Tresku si omyjeme a vysušíme a buď ji rovnou naporcujeme nebo ji můžeme péct celou, pak ji dobře osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme odpočívat. Mezi…
Do pekáčku dáme zeleninu, poklademe vločkami másla, na to položíme osolenou a okořeněnou tresku. Zalijeme trochou vody a přikryté dáme péct na 250 stupnů. Po asi 10…
Pekáč vymastíme máslem, nakrájíme na něj syrové okrájené brambory. Krájíme na větší plátky. Zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo,…
Mraženou rybu necháme pomalu v lednici rozmrazit, osušíme papírovými utěrkami, nakrájíme, osolíme a opepříme.Nejprve z mouky a vejce uděláme husté těstíčko, dobře…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Brambory uvařené do poloměkka nakrájíme na kolečka a rozložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na brambory poklademe kolečka omytého pórku, pokrájená rajčátka a…
Rybí filety si opláchneme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.Mezitím si na plátky nakrájíme rajčata a papriku. Nasekáme cibulku. Rybu osolíme,…
Na vetsi kus alobalu si polozime brambory na kolecka, posypeme korenim na brambory nebo jen sul a kmin. Pak polozime rybu, posypeme rybim korenim a troskou tymianu, ale…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Na másle orestujeme nakrájený pórek a česnek.Přidáme bulgur, sůl a orestujeme. Zalijeme vývarem tak, aby byl ponořený. Povaříme 10-15 minut.Tresku osolíme, posypeme…
Tresku omyjeme, z jedné strany osolíme a okmínujeme.V pánvičce rozpustíme máslo a tresku z obou stran opékáme, než je hotová, trvá to několik minut.Podáváme s brambory…
Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.Potom tyčovým…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Jemné filety tresky, pečené společně s barevnou zeleninou, zůstávají šťavnaté a plné chuti díky vaření v alobalu, které uchovává všechny přírodní šťávy a aroma. Tento…
Tresku osušíme a nakrájíme a porce, každou osolíme, okořeníme pepřem a poprášíme moukou nebo v mouce obalíme. Na rozehřátou pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a porce…
Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu,…
Uvaříme rýži, osolenou a s trochou kari. Na pánvi na másle osmahneme zeleninku, podusíme do měkka. Přidáme trochu kari, přidáme rýži a osmahneme. Na druhé pánvy dáme…
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, smetanou a dobře prošleháme. Krátce povaříme a dochutíme solí, případně zastříkneme octem a odstavíme. …
Uvařené brambory jemně nastrouháme, rybu nakrájíme na malé kousíčky nebo rozmělníme vidličkou. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto tuhé tak, aby se…
Tresku vložíme do mléka, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, do mléka přidáme nakrájené lahůdkové cibulky, vývar a jíšku. Provaříme a nakrájenou rybu…
Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet. V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem.…
Všechny uvedené suroviny na těstíčko smícháme do hustší konzistence. Filety potřeme z obou stran těstíčkem.Poklademe na plech s pečícím papírem, potřený olejem. Smažíme…
Filet tresky tmavé nakrájíme na nudličky. V misce smícháme olivový olej, nasekanou čili papričku, nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, koření Meat masala, sůl a citronový…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami