Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Ryby 3 názory

Suroviny

500 g filetů z tmavé mořské tresky
4 PL rozpuštěného másla
3 PL domácí strouhanky
160 g sezamových semínek
2 lžíce nasekaného tymiánu
2 snítky rozmarýnu
pepř - podle chuti
sůl - podle chuti
šťáva z citronu - podle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.

  2. Na zbylém másle osmahneme na pánvi sezamová semínka, přidáme domácí strouhanku, nasekaný tymián a promícháme. Touto směsí pak posypeme filety, které pak dál pečeme na 180 stupňů cca 15 minut v troubě dozlatova. Podáváme s rozmarýnovým pečeným bramborem nebo s kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem

Tématické fráze: treska tmavá recepty treska tmavá recept treska recept treska tmavá filet recepty treska recepty recepty na tresku recepty na treska tmavá recepty z tmava treska recept recept na mořskou tresku recept na tresku treska tmavá mořská treska recepty treska na sezamu tresdka tmavá recepty tmava treska na panvi recept treska tmava recepty z tresky tmavá treska recept treska,recepty treska tmavá na pánvi